Izšķirošajās spēlēs centīsimies parādīt labu sniegumu, tā pirms nākamnedēļ paredzētās Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) "Final Four" pusfināla sacensības izteicās trīskārtējo Latvijas čempionu BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
23.aprīlī Viļņā notiks šās sezonas NEBL izšķirošās sacensības -"Final Four". Latvijas čempioni pusfinālā tiksies ar mājiniekiem "Lietuvos Rytas", bet otrajā pārī spēlēs Permas "Ural Great" ar Varšavas "Polonia Warbud". Uzvarētāji nākamajā dienā tiksies finālā, bet zaudētāji sacentīsies par bronzas godalgām.

""Lietuvos Rytas" ir ļoti spēcīga komanda ar labu pieredzi Eiropas līmeņa spēlēs," sacensību oficiālā interneta mājas lapa šodien citē Muižnieku. "Fakts, ka viņi spēlēs savā laukumā Viļņā, ir liels pluss viņiem, taču nevajag pārvērtēt līdzjutēju atbalstu."

Muižnieks cer, ka viņa vadītā komanda būs labā sportiskajā formā pirms sacensībām, bet par galveno pretendentu uz uzvaru NEBL turnīrā uzskata pagājušā gada čempionus - "Ural Great" basketbolistus.

""Ventspils" centīsies būt uz "Final Four" sacensībām vislabākajā formā. Mēģināsim parādīt labu sniegumu," turpina Muižnieks. "Grūti jau arī kaut ko prognozēt. Viss būs atkarīgs no pirmās spēles; šeit varētu būt daži pārsteigumi. Spriežot pēc spēlētāju līmeņa, par galvenajiem pretendentiem uzskatu "Ural Great"."

Arī Lietuvas kluba galvenais treneris Jons Kazlausks par NEBL "Final Four" spēcīgāko komandu uzskata Krievijas vienību, un paredz, ka viņa komandai pusfinālā varētu būt grūta cīņa pret ventspilniekiem.

"Sliktākais ir tas, ka neesmu šosezon vēl redzējis, kā spēlē "Ventspils"," atklāj Kazlausks. "Spriežot pēc tā, ka trešo gadu pēc kārtas viņi izcīna Latvijas čempionu titulu, "Ventspils" ir ļoti labā formā. Mums būs grūta pusfināla spēle."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!