Kārlis Muižnieks ir piekritis izteiktajam piedāvājumam kļūt par Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galveno treneri, aģentūru informēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienests.
Muižnieks norādīja, ka jautājums par valstsvienības galveno treneri ir Latvijas basketbola sabiedrības kopēja lieta, un viņš jūtas šai sabiedrībai piederīgs, tādēļ vēlas darīt visu iespējamo, lai izlase sasniegtu pēc iespējas labākus sportiskos rezultātus.

"Es ceru un gribu, lai Latvijas basketbols spētu parādīt visu labāko, un spētu līdzvērtīgi konkurēt ar Eiropā labākajām valstsvienībām," norādīja Muižnieks.

Latvijas vīriešu izlases direktors Edgars Šneps vienošanos ar Muižnieku, kurš ir arī BK "Ventspils" galvenais treneris, panāca sestdien abu tikšanās laikā.

Sarunu ceļā panāca principiālu vienošanos, ka Muižnieks ieņems valstsvienības galvenā trenera amatu. Nedēļas laikā LBS un Muižnieks varētu parakstīt sadarbības līgumu.

Piedāvājumu kļūt par Latvijas izlases galveno treneri LBS Muižniekam izteica novembra beigās, taču basketbola speciālists tolaik norādīja, ka daudzu veicamo darbu BK "Ventspils" vadībā dēļ nesteigsies dot atbildi. Februāra vidū "Ventspils" noslēdza līdzdalību Eiropas basketbola līgu apvienības (ULEB) kausa izcīņas turnīrā, taču pašreizējai čempionvienībai vēl jācīnās par sava titula aizstāvēšanu Latvijā.

BK "Ventspils" valdes sēdē decembra sākumā nolēma ļaut Muižniekam pašam izlemt, vai ieņemt vietu valstsvienības vadībā. Muižnieks iepriekš norādīja, ka ir vajadzīgs laiks, lai arī apsvērtu savas prasības. Tas neattiecoties uz materiālām lietām, bet gan sportiskiem faktoriem.

Līdzšinējais valstsvienības vecākais treneris Armands Krauliņš atlūgumu iesniedza 7.septembrī pēc komandas neveiksmīgā starta 2003.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Zviedrijā, kur viņa vadītie basketbolisti trijās spēlēs cieta trīs zaudējumus un netika tālāk par pirmo grupu turnīru kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!