Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija izziņojusi sporta būves, kam 2011. gadā piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss, taču daļai - līdz 31. augustam.

Daļai būvju nacionālās sporta bāzes statuss piešķirts līdz 2011. gada 31. augustam, to skaitā sporta centram „Mežaparks”, Rīgas Sporta manēžai , sporta kompleksam „Arkādija”, Biķernieku kompleksajai sporta bāzei, Daugavas stadionam, sporta un atpūtas centram „Sportima” un „Daugavas sporta namam”.

Būvēs, kurām nacionālās sporta bāzes statuss piešķirts līdz nākamā gada 31. augustam, pārbaude statusa pagarināšanai jāveic līdz 30. jūnijam.

Nacionālās sporta bāzes statusu līdz nākamā gada beigām saglabā RTU peldbaseins, tenisa centrs „Lielupe”, Siguldas kamaniņu un bobsleja trase, sporta centrs „Kleisti”, Limbažu, Vidzemes, LOK, Liepājas un Ventspils Olimpiskie centri, Priekuļu biatlona komplekss, BMX sporta kluba „Tālava” velotrase, „Liepājas Metalurga” un „Zemgale” ledus halles, sporta komplekss „Mūsa”, Bērnu un jauniešu sporta burāšanas centrs, spīdveja stadions „Lokomotīve”, sporta komplekss "Stadions", golfa laukuma komplekss "Golfs & Karti", babītes hokeja halle, sporta komplekss "Daugavpils ledus".

Atsevišķās bāzēs no rīkojuma projekta ir svītrotas vairākas ēkas, kas netiek izmantotas sportam – kafejnīcas, veikali, ēdnīcas un darbnīcas.

Lai sporta būve iegūtu nacionālās sporta bāzes statusu, tai jāatbilst pasaules un Eiropas čempionātu, to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanas prasībām, un saskaņā ar likumu "Par nekustamā īpašuma nodokli" nacionālās sporta bāzes un zemi to uzturēšanai neapliek ar nekustamā īpašuma nodokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!