Šo sestdien, 15. oktobrī, Daugavas stadionā norisināsies līdz šim vērienīgākais amerikāņu futbola notikums Baltijas valstu reģionā. Rīgā tiksies četras spēcīgas futbola komandas no četrām dažādām valstīm, lai vienā dienā aizvadītu divas starptautiskā turnīra "Baltic Sea League" finālspēles, ko organizē Latvijas Amerikāņu futbola federācija.

Pirmajā spēlē plkst. 12:00 par trešo vietu cīnīsies Latvijas "Riga Lions" un Polijas "Poznan Kozly" komandas, savukārt otrajā spēlē plkst. 17:00 čempionu titulu centīsies iegūt līgas spēcīgākās vienības Somijas "Kotka Eagles" un Baltkrievijas "Minsk Zubrs".

Šis ir otras gads kopš Rīgā tiek aizvadītas "Baltic Sea League" finālspēles, un pagājušajā gadā čempionu laurus plūca pašmāju "Riga Lions" komanda. Šī sezona īpaša ar to, ka turnīrā pirmo reiz tiekas tik augsta ranga komandas ar ilggadēju pieredzi amerikāņu futbolā, tāpēc finālspēles noteikti solās būt aizraujošas un iespaidīgas.

"Baltic Sea League" 2016. gada sezonas ietvaros jau aizvadītas divas izslēgšanas spēles, kad septembra sākumā "Kotka Eagles" savā mājas laukumā Somijā uzņēma "Riga Lions" vienību, bet "Minsk Zubrs" Polijā tikās ar "Poznan Kozly". Aizvadīto septembra spēļu iznākums noteica turnīra tālāko gaitu, un to kuras komandas Rīgā varēs cīnīties par šī gada čempionu titulu. Spēlē starp Latviju un Somiju pārliecinoši stiprāka izrādījās Somijas komanda, tādējādi nodrošinot sev vietu finālspēle par pirmo vietu. Savukārt sīvā cīņa starp Polijas un Baltkrievijas vienībām tiesības kandidēt uz pirmo vietu sev nodrošināja "Minsk Zubrs" komanda.

15. oktobris noteikti kļūs par vēsturisku datumu Eiropas amerikāņu futbolā, jo tā būs pirmā reize, kad mačs notiks starp Baltkrievijas un Somijas komandām. "Minsk Zubrs" ir Baltkrievijas lielākais un stabilākais klubs, kas savu darbību uzsācis jau 1991. gadā. Turpretim Skandināvijas reģionu pārstāvēs Somijas trešās divīzijas 2016. gada čempioni "Kotka Eagles", kuru sastāvā ir gan iesācēji, gan spēlētāji ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi amerikāņu futbolā. Somijā amerikāņu futbols aizsācies jau astoņdesmitajos gados, tāpēc gaidāmā finālspēle starp tik pieredzējušām komandām noteikti izklaidēs skatītājus ar iespaidīgiem amerikāņu futbola spēles elementiem. Ne mazāk izklaidējoša būs arī spēle par trešo vietu, jo tajā tiksies Polijas augstākās līgas komanda "Poznan Kozly" pret iepriekšējā gada līgas čempioniem "Riga Lions", kuri šogad savas rindas stiprinājuši ar vairākiem ārzemju spēlētājiem no Somijas, kā arī Lielbritānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!