Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks sestdien izcīnīja 12.vietu 'Canadian Pacific Grand Prix of Las Vegas' maršrutā.

Kristaps Neretnieks pēc pirmā pasuales kausa kvalifikācijas maršruta nolēma cīņu par titulu neturpināt, tāpēc šodien startēja sacensību "Grand Prix" maršrutā un izcīnīja 12.vietu.

Lai arī "Grand Prix" maršruts bija nedaudz vieglāks kā pirmie divi kvalifikācijas maršruti, tikai trīs no 22 dalībniekiem 160 cm augsto pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un par uzvaru cīnījās pārlekšanā, bet trīs jātnieki maršrutā nefinišēja. 

Nepārspēta pārlekšanas maršrutā bija Jaunzēlandes sportiste Keitija Laurie ar zirgu Kiwi Iron Mark (37,79 sek, 0sp). Otrajā vietā ierindojās mājinieks Aleks Lavlers ar zirgu Agamemonn (39,36 sek, 0sp), arī trešo vietu ieguva ASV sportists Tods Minikus ar Babalou (38,87 sek/4sp). Ceturtajā vietā ar vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu pamatmaršrutā ieguva trīskārtējais PK ieguvējs vācietis Markuss Enings ar Singular LS la Silla, bet piekto vietu izcīnīja Krievijas sportists Vladimirs Beļeckis ar Rocektman. Beļeckis neveiksmīgi gāza pēdējo šķērsli un finišēja ar četriem soda punktiem. 

Kristaps Neretnieks ar Romanee Cece pamatmaršrutu veica ar 12 soda punktiem un ierindojās 12.vietā. Kā ziņots, Neretnieks PK finālā nestartē ar pirmā sastāva zirgiem. 

Svētdien Lasvegasas "Thomas & Mack Center" arēnā tiks noskaidrots 37. Pasaules kausa trofejas ieguvējs. Trešajā fināla marštrutā startēs arī Andis Vārna ar KS Coradina, Latvijas duets uz starta dosies ar pirmo kārtas numuru. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!