Foto: F64

Latvijas vīru brīvā stila cīkstoņi svētdien arī noslēdzošajās kvalifikācijas sacensībās nespēja iekļūt starp Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniekiem un valsti četrgades prestižākajās sacensībās pārstāvēs vienīgi Anastasija Grigorjeva.

Turcijā notiekošā otrā pasaules kvalifikācijas turnīra sacensībās svara kategorijā līdz 74 kilogramiem talantīgais Alberts Jurčenko astotdaļfināla cīņā ar 0:2 piekāpās Bekzodam Abdurahmonovam no Uzbekistānas.

Svarā līdz 86 kilogramiem Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Armands Zvirbulis vispirms kvalifikācijas kārtā ar 5:4 uzveica indieti Gopalu Kedarnatu Jadavu, bet astotdaļfinālā ar 2:6 piekāpās Kimam Gvanukam no Dienvidkorejas.

Savukārt svarā līdz 97 kilogramiem Imants Lagodskis kvalifikācijas kārtā ar 12:1 pārliecinoši pārspēja Martinu Erasmusu no DĀR, bet astotdaļfinālā ar 1:2 piekāpās Kimam Džēganam no Dienvidkorejas.

Latvijas sportisti vēl saglabā izredzes uz dalību gandarījuma sacensībās, kurās sadala bronzas godalgas, tomēr tas neko nemainīs, jo olimpiskajām spēlēm kvalificēsies vien katras svara kategorijas divi labākie atlēti.

Kā zināms, sestdien zaudējumus jau pirmajās Turcijas turnīra cīņās piedzīvoja Latvijas dāmu cīkstones Laura Skujiņa un Karalīna Tjapko, bet piektdien pirmo kārtu nepārvarēja grieķu-romiešu cīkstonis Ņikita Masjuks.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs no Latvijas cīkstoņiem startēs vienīgi titulētā Anastasija Grigorjeva, kura ceļazīmi nopelnīja par piekto vietu pagājušā gada pasaules meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!