Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Haralds Vasiļjevs ceturtdien Rīgā preses konferencē nosauca spēlētājus, kas piedalīsies pasaules čempionātā Vācijā.
Nosaukti 19 hokejisti, kas turnīram tiks pieteikti nekavējoties, kā arī četri rezervisti, no kuriem lieko noteiks vēl pēc pēdējiem treniņiem Vācijā.

Izlasē nav iekļauts viens no valstsvienības veterāniem Andrejs Maticins, taču Vasiļjevs norādīja, ka gan komanda, gan arī pats hokejists viņa izvēli uztvēruši ar sapratni.

"Jebkurš no mūsu aizsargiem savai gatavības pakāpei var vēl kaut ko pielikt, bet Maticins ir sasniedzis savu augstāko līmeni, un ar to pasaules čempionātam nepietiek," teica Vasiļjevs. "Žēl, ka aizsardzībā mums būs jāiztiek bez Rodrigo Laviņa un Igora Bondareva, bet Maticinam es neredzu pozīciju starp sešiem aizsargiem."

Tomēr Maticina neiekļaušana sastāvā nenozīmē viņa kā valstsvienības hokejista karjeras beigas, jo nekad nav zināms, kas notiks ar spēlētājiem nākamsezon, tādēļ, iespējams, Maticins 2002. gadā piedalīsies olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā (ASV).

Pasaules čempionāta, kas risināsies no 28. aprīļa līdz 13. maijam, pirmo spēli Latvijas hokejisti aizvadīs svētdien Ķelnē ar Zviedrijas valstsvienību. Pārējie Latvijas izlases pretinieki C apakšgrupā būs ASV un Ukrainas hokejisti.

Izlasē iekļauti:

Vārtsargi: Artūrs Irbe, Sergejs Naumovs

Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Kārlis Skrastiņš, Kaspars Astašenko, Viktors Ignatjevs, Normunds Sējējs, Atvars Tribuncovs, Artūrs Kupaks (+nepieteikts Oļegs Sorokins)

Uzbrucēji: Aleksandrs Beļavskis, Vjačeslavs Fanduļs, Aleksandrs Kerčs, Harijs Vītoliņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aigars Cipruss, Juris Opuļskis, Artis Ābols, Sergejs Žoltoks (+nepieteikti Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksandrs Macijevskis).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!