Sestdien – 21.martā, pulksten 11.00, viesnīcā "Radisson SAS Daugava" notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesija, kurā pārrunās olimpiskajai saimei būtiskus jautājumus un apstiprinās LOK 2008.gada pārskatu un budžetu 2009.gadam, vortālu "Delfi Sports" informēja LOK preses sekretāre Ilze Āķe-Vīksne.
Darba gaitā LOK prezidents Aldons Vrubļevskis sniegs pārskata ziņojumu par paveikto 2008.gadā, bet revīzijas komisija informēs par pagājušā gada budžeta izpildi. Tiks ziņots arī par gatavošanos 2010.gadā gaidāmajām ziemas Olimpiskajām spēlēm Vankūverā (Kanāda).

2009.gadā plānotos finanšu līdzekļus LOK izmantos savām darba prioritātēm. Kā galvenās minamas Olimpisko spēļu sagatavošanas programmas startiem XXI ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā (2010) un pirmajās Pasaules jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Singapūrā (2010), kā arī šogad notiekošajās Eiropas Jaunatnes olimpiādēs ziemas sporta veidos Polijā un vasaras sporta veidos Somijā.

2009.gadā LOK iecerējis turpināt valstiski svarīgu un nozīmīgu investīciju projektu realizāciju reģionālo olimpisko centru attīstībā. Jauni centri top Jelgavā un Daugavpilī, bet rekonstrukcijas darbus veiks tenisa centrā „Lielupe" un sporta centrā „Mežaparks". Jaunu valsts galvojumu saņemšana 2009.gadā paredzēta olimpisko centru paplašināšanai Ventspilī, Valmierā un Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!