Foto: F64
"Ogre"/"Miandum" komanda piektdien pārliecinoši sasniedza "SynotTip" handbola līgas pusfinālu.

Ceturtdaļfināla atbildes spēlē Ogres komanda savā laukumā ar 42:23 (21:14) sagrāva "Vaiņodi", divu maču summā triumfējot ar graujošo 75:49.

Piektdienas spēlē deviņus vārtus mājinieku labā guva Artis Kurmēns, bet astoņas bumbas pievienoja Artis Laganovskis. Savukārt "Vaiņodes" rindās deviņus vārtus iemeta Oskars Pāvils.

Tādējādi "Ogre"/"Miandum" handbolisti sasnieguši pusfinālu, kur sērijā līdz divām uzvarām spēkosies ar pašreizējo čempioni Rīgas "Celtnieku".

Savukārt otrā ceturtdaļfināla pārī Ludzas "Latgols" pirmajā spēlē ar 33:26 viesos pieveica ASK/LSPA, bet atbildes cīņa notiks svētdien. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar regulārajā turnīrā uzvarējušo Dobeles "Tenax".

"Tenax" un "Celtnieks" kā divas labākās pamatturnīra komandas uzreiz iekļuva pusfinālā.

Latvijas čempionātā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos, kur gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divu apļu turnīru. Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāca, bet katrai komandai tika noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Līdz ar to katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāka ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu.

Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificējās pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvada ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā virslīgā vīriem triumfēja "Celtnieks", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Tenax", gāžot dobelniekus no Latvijas čempionu troņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!