Foto: LETA
Latvijas vīriešu handbola čempionāta pusfinālu sestdien sasniegusi "Ogre"/"Miandum" komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā ar 33:32 (15:14) savās mājās apspēlēja "Vaiņodi", sērijā uzvarot ar 2-0.

Lai gan spēle aizritēja punkts punktā ar nelielu ogrēniešu pārsvaru, tomēr mača pēdējās divās minūtēs Vaiņodes komandai izdevās četras reizes izlīdzināt rezultātu. Kad līdz spēles beigām bija palikušas 75 sekundes soda metienu realizēja "Ogre"/"Miandum" spēlētājs Artis Kurmēns un ogrēnieši svinēja uzvaru ar 33:32.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās ar astoņiem gūtiem vārtiem bija Artis Laganovskis. Tikmēr Vaiņodes vienībā ar tikpat precīziem raidījumiem izcēlās Oskars Pāvils.

Latvijas čempionāta pusfinālā "Ogre"/"Miandum" tiksies ar Dobeles "Tenax" vienību. Uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Jau ziņots, ka pirms tam sestdien Latvijas čempionvienība vīriešu handbolā "Tenax" sasniedza Lietuvas pilsētā Klaipēdā notiekošā Baltijas Izaicinājuma kausa finālturnīra finālu.

Savukārt otrā Latvijas vīriešu handbola čempionāta sērijas otrajā mačā "Jūrmalas Sports" savās mājās ar rezultātu 25:19 (12:8) pārspēja "Latgols" vienību, sērijā līdz divām uzvarām panākot izlīdzinājumu 1-1.

"Latgols" handbolisti pretestību mājiniekiem spēja vien izrādīt pirmajās astoņās minūtēs, kad vēl rezultāta tablo vēstīja 3:3. Pēc tam jūrmalnieki pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un mačā izcīnīja uzvaru ar 25:19.

Rezultatīvākie spēlētāji Jūrmalas vienības rindās ar pieciem gūtiem vārtiem bija Jānis Kupčs un Edvīns Latkovskis. Tikmēr "Latgols" komandā izcēlās Vitālijs Borisenko un Kaspars Lisovskis, kuriem abiem arī pa pieciem precīziem raidījumiem.
Izšķirošā spēlē norisināsies svētdien Spuņciemā. Uzvarētājs čempionāta pusfinālā sacentīsies ar "Celtnieks"/LSPA komandu.

Kā zināms, pagājušajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās Ludzas "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!