Ar Latvijas izlases vieglatlētu Staņislava Olijara un Jeļenas Prokopčukas uzvaru noslēgusies gadskārtējā "Sporta laureāta" aptauja, ko laikraksts "Sports" rīkoja sadarbībā ar Latvijas sporta federāciju padomi.
Olijars un Prokopčuka uzvarēja populārākā sportista un sportistes nominācijā, bet par populārāko treneri avīzes lasītāji atzina vīriešu basketbola valstsvienības vadītāju Armandu Krauliņu.

Par populārāko komandu kļuva Latvijas hokeja izlase, populārāko klubu - basketbola klubs "Ventspils", bet populārākā sporta veida lauri tika basketbolam.

Jaundibinātajās nominācijās par sportiskāko pilsētu uzvarēja Rīga, Stopiņu pagastu atzina par sportiskāko pagastu, bet par sportiskāko rajonu - Rīgas rajonu.

"Sporta laureāta" aptauja notika 48. reizi, un balvas saņēma tikai uzvarētāji. Aptaujas uzvarētājiem pasniedza tēlnieka Oskara Mikāna veidotās statuetes.

Uz balvu pasniegšanas ceremoniju Kongresu namā piektdien nebija ieradies Krauliņš, kas Stokholmā piedalījās Eiropas čempionāta grupu izlozē, un Prokopčuka. Krauliņš pasākuma dalībniekus teica telefoniski, pateicoties balsotājiem par atbalstu.

Hokejistu nopelnīto balvu saņēma Latvijas hokeja federācijas pārstāvis Māris Baldonieks, bet Ventspils" basketbola klubam paredzētā statuete nonāca BK "Ventspils" direktora Ralfa Pleinica rokās.

Par laureātiem laikraksta "Sports" lasītāji varēja balsot visu 2002. gadu, tādēļ arī apbalvošanas ceremonija nenotika gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!