Foto: Shutterstock

2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanas kandidāte Parīze ir publiskojusi solījumus attiecībā uz mediju darbu četrgades lielākajās sporta sacensībās, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Piecu lappušu dokumentā, kas izplatīts Starptautiskās Sporta preses asociācijas (AIPS) kongresa laikā, minēts bezmaksas bezvadu interneta pieslēgums un plašs augstas kvalitātes ēdienu piedāvājums - divas pozīcijas, kas iepriekšējās spēlēs sagādāja problēmas un bija atstātas novārtā, norāda portāls, kura pārstāvji strādājuši pagājušajās olimpiādēs.

Vēl "Paris 2024" orgkomiteja sola "kompaktu un efektīvu preses centra plānojumu", kas būšot "pieskaņots mediju ikdienas darba vajadzībām" un būs "reālā pieejamībā sacensību un svinību vietām". Lielākā daļa jeb 70% sacensību norišu vietu būšot 30 minūšu attālumā no mediju ciemata. Transports kursēs 24 stundas un apkalpos pilnīgi visas olimpiskās arēnas, garantējuši organizatori.

Galvenais mediju centrs atradīsies Leburžē lidostā, kas plašāk pazīstams kā Parīze aerošova mājvieta.

Parīzes konkurenti uz 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanu Losandželosa mediju centru plāno izvietot Dienvidkalifornijas universitātes kopmītnēs.

Bezvadu interneta pieslēgums ir prasība, ar ko visbiežāk nav apmierināti masu mediju pārstāvji. Tā pirms 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm AIPS protestēja par abonentu maksu 150 mārciņu apmērā par pieeju internetam, savukārt 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēs žurnālistiem vajadzēja piemaksāt, ja vēlējās ātrāku internetu par bezmaksas pieslēgumu. Īpaši daudz sūdzību bija par pārtikas zemo kvalitāti un iztrūkumu Rio olimpiādes laikā mediju centros, kā arī neregulāro transporta kustību, īpaši vēlajās nakts stundās, kad lielākā daļa žurnālistu beidza darbu.

Arī portāls "Delfi", kas Rio olimpiskajās spēlēs bija viens no oficiāli akreditētajiem medijiem, novēroja, ka galvenajā mediju centrā žurnālistiem piedāvātais ēdiens lielākoties bija "nebaudāms", mazā izvēlē un ļoti dārgs, ko uzsvēruši arī citi kolēģi. Līdz ar to žurnālisti lielākoties ieturējušies pilsētā vai mediju ciematā.

Francija, kas tiek uzskatīta par vienu no kulinārijas lielvalstīm, sola olimpisko spēļu laikā mediju pārstāvjiem preses centros nodrošināt "gardu, augstas kvalitātes" franču un pasaules virtuvi ar plašu izvēli.

""Paris 2024" nopietni strādā pie koncepcijas, kas ļautu mediju pārstāvjiem šīs spēles izbaudīt kā nevienas citas pirms tam," teikts rīkotāju paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!