Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidkorejas peldēšanas zvaigzne Teivans Parks, kurš savulaik kļuva par olimpisko čempionu, piektdien emocionālā runā publiski atvainojies dopinga lietošanā.

Kā zināms, 25 gadus vecajam sportistam pozitīvas bija ārpus sacensībām veiktas analīzes pagājušā gada 3.septembrī. Tagad viņam piespriesta diskvalifikācija, kas būs spēkā līdz nākamā gada 2.martam.

"Es no sirds atvainojos. Tā ir tikai mana vaina," piektdien sacīja peldētājs, ar grūtībām valdot asaras. "Man ir kauns, taču lūdzu piedošanu."

Parks gan vēlreiz norādīja, ka neesot dopingu lietojis apzināti, taču nenoliedza savu vainu notikušajā.

"Sākumā man šķita, ka man tiks piedots, jo nedarīju to apzināti. Tomēr izmeklēšanas gaitā sāku nožēlot, ka iepriekš nepārbaudīju, kas nokļuva manā organismā, kad apmeklēju slimnīcu un saņēmu aprūpi slimnīcā," pauda Parks.

Pērn Parkam slimnīcā tika veikta injekcija, lai samazinātu viņa muguras sāpes, turklāt pats sportists vairākkārt ārstiem esot pārprasījis, vai medikamenti nesatur aizliegtās vielas.

Parks 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs uzvarēja 400 metros brīvajā stilā, kā arī tika pie sudraba divreiz īsākā distancē, kļūstot par Dienvidkorejas pirmo olimpisko medaļnieku peldēšanā. Tāpat abās šajās distancēs viņš guva sudraba godalgas četrus gadus vēlāk Londonā.

Tāpat viņš 400 metros brīvajā stilā guvis zeltu 2007. un 2011.gada pasaules čempionātos.

Kaut Parka diskvalifikācija noslēgsies pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, nesen pieņemts likums, ka sportisti, kas pieķerti dopinga lietošanā, var saņemt aizliegumu vēl trīs gadus pārstāvēt nacionālo izlasi, un tas varētu tikt izmantots šajā gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!