Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šogad Olimpiskā diena norisināsies 168 Latvijas vietās, kopumā pulcējot vairāk nekā 95 500 dalībnieku, aģentūru LETA informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Šogad Olimpiskās dienas, kas norisināsies 26.septembrī, moto ir "Iepazīsties - mini handbols", kas dalībniekiem ļaus iepazīties ar handbola spēles pamatiem.

Pirms tam maijā LOK prognozēja, ka Olimpiskās dienas pasākumi norisināsies 154 Latvijas vietās, kopumā pulcējot gandrīz 84 000 dalībnieku.

"Šogad pasākums nedaudz atšķirsies no iepriekšējiem gadiem, jo interesi iesaistīties organizēšanā ir izrādījusi Latvijas Handbola federācija (LHF), tāpēc šajā gadā Olimpiskās dienas vadlīniju pamatā būs handbols. Turpmāk katru gadu dalībniekus iepazīstināsim ar kādu no olimpiskajiem sporta veidiem," paudis LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, kurš ir gandarīts par Olimpiskās dienas idejas attīstīšanos jaunās norises vietās.

LHF nolēmusi 16 mini handbola komplektus dāvināt Gulbenes, Jēkabpils, Salaspils, Vaiņodes novadu, kā arī Jēkabpils un Ventspils skolām. Savukārt LOK 14 mini handbola komplektus izlozēja ceturtdien īpaši pasākumam veltīta semināra laikā. Izlozē tika noskaidrots, ka komplektus iegūst Auces, Dundagas, Inčukalna, Jaunpiebalgas, Jaunpils, Jelgavas, Krimuldas, Kuldīgas, Ķeguma, Mārupes, Nīcas, Pāvilostas, Preiļu un Vaiņodes novada skolas.

Pagājušā gada rudenī Olimpiskā diena vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās 85 000 skolēnu 86 norises vietās visā Latvijā, kas bija pasākuma rekords. Šogad šis rādītājs tiks labots.
Vienlaicīgi visās norises vietās pasākums sāksies ar rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās iemūžinās iespaidus par tēmu "Ko es zinu par handbolu?".

Papildus vienojošajiem pasākumiem organizētāji Olimpiskās dienas norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu olimpiskos sporta veidus un olimpiskās idejas.
Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas, visiem dalībniekiem tiks pasniegti Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 2014.gada sertifikāti, bet labākajām komandām - speciālbalvas. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!