Foto: Publicitātes attēli
Latvijas orientierists Andris Kivlnieks sestdien izcīnīja 19.vietu Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta ar slēpēm vidējā distancē ar kopēju startu.

Aptuveni desmit kilometrus garajā distancē panākumu guva soms Stafans Tuniss, kurš finišēja pēc 40 minūtēm un 31 sekundes, bet A.Kivlenieks viņam zaudēja trīs minūtes un 50 sekundes.

Vēl no latviešiem 22.vietu ieņēma Nauris Raize, kurš zaudēja sešas minūtes un 30 sekundes, Raivo Kivlenieks ierindojās 28.pozīcijā, atpaliekot septiņas minūtes un 20 sekundes, bet Dmitrijs Andrejevs sacensības noslēdza 40.vietā, uzvarētājam zaudējot 18 ar pusi minūtes.

Kā zināms, trešdien notikušajā sprintā A.Kivlenieks izcīnīja 12.vietu, uzrādot Latvijas sportistu pārliecinoši labāko rezultātu ziemas orientēšanās starptautiskajos čempionātos. Savukārt ceturtdien garajā distancē labākais no latviešiem bija R.Kivlenieks, kurš izcīnīja 17.vietu.

Savukārt paralēli notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem sestdien Andris Sarksņa bija 20.vietā, Niks Pļaviņš ierindojās 31.vietā. Savukārt Konstantīns Bogdanovs tika diskvalificēts. Starp meitenēm Elizabete Ločmele finišu sasniedza 19.vietā, bet Arta Renāte Rulle un Vilma Alberinga ierindojās attiecīgi 24. un 25.vietā.

Pasaules čempionāts ar stafeti noslēgsies svētdien.

Pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm norisinās katru otro gadu. Iepriekšējais čempionāts 2013.gadā notika Kazahstānā - toreiz Andris Kivlenieks uzrādīja augstāko individuālo rezultātu, izcīnot 22.vietu sprintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!