Foto: Publicitātes foto
Ar sprinta distanci Cēsīs svētdien noslēdzās divas orientēšanās sacensības – "Euromeeting 2016", kur piedalījās pasaules mēroga sportisti no 12 pasaules valstīm, un orientieristu iecienītais "Cēsu sprints", kur uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, uzvarot gan "Euromeeting 201"6 sprintā, gan kļūstot par "Cēsu sprinta" vīriešu elites grupas uzvarētāju jau piekto gadu pēc kārtas, kāpa Artūrs Pauliņš, portālu "Delfi" informēja Latvijas orientēšanās federācijas (LOF) pārstāve Aija Pakalna.

Savukārt sieviešu elites grupā pie zelta medaļas tika Somijas pārstāve Sari Antonena.

Artūrs Pauliņš šodien parādīja izcilu sniegumu, uzsvēra LOF pārstāve. Viņa norādīja, ka, kaut arī viņam, salīdzinot ar ārzemju sportistiem, bija zināmas priekšrocības, jo vēl pirms eiromītiņa jau uzvarētas četras sprinta sacensības Cēsīs, sīvās konkurences dēļ sportists nedrīkstējis atvilkt elpu. Līdz pat distances beigām Pauliņš pārsvaru noturēja, un, kā jau tas mēdz notikt sprintā, Šveices pārstāvis Jonass Egers no Pauliņa atpalika vien par pussekundi. Trešajā vietā savukārt ierindojās orientierists Artjoms Popovs no Krievijas. Labs rezultāts arī Andrim Jubelim - 20. vieta, atpaliekot no pirmās vietas 36 sekundes.

Pēc finiša Pauliņš atzina, ka ne tikai ārzemju, bet arī vietējiem sportistiem "Euromeeting" lieti noder, gatavojoties abiem pasaules nozīmes orientēšanās pasākumiem, kas tuvāko gadu laikā notiks Latvijā – Pasaules kausa posmam 2017. gadā un Pasaules orientēšanās čempionātam 2018. gadā. Tomēr vēl viņam priekšā izvēle – drīzāk gatavoties meža vai sprinta distancei, kas vedīs cauri Vecrīgas ēku džungļiem.

LOF pārstāve portālam "Delfi" pastāstīja, ka visas trīs šī gada "Euromeeting" zelta medaļas sieviešu elites grupā ­aizceļojušas uz Somiju. Sprintā uzvaru izcīnīja Somijas pārstāve Sari Antonena, taču Marika Teini, kura uzvarēja gan vidējā, gan garajā distancē, sprintā ierindojās trešajā vietā. Sudrabs – Anastasijai Rudnajai no Krievijas. Augsts rezultāts arī Latvijas pārstāvei Sandrai Grosbergai, kura ierindojās ceturtajā vietā. No pirmās vietas viņa atpalika mazliet vairāk kā 50 sekundes. Tāpat atzīstams sniegums Aijai Skrastiņai - 10. vieta.

Kopumā orientēšanās kluba "Meridiāns" organizētajā "Cēsu sprintā" piedalījās teju 400 sportisti. Tas bija pēdējais posms šī gada Latvijas Sprinta kausa izcīņā, tātad arī pēdējā iespēja izmainīt vietu sadalījumu kopvērtējumā, norāda Pakalna.

Viņa atgādina, ka sacensības "Euromeeting" ik gadu tiek rīkotas ar mērķi sniegt iespēju sportistiem iepazīties ar Pasaules čempionāta (PČ) orientēšanās sportā apvidu divus gadus pirms tā norises. Latvija PČ organizēs 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!