Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien Ņūheivenas WTA "Premier" sērijas turnīra otrajā kārtā cieta neveiksmi pret sacensību galveno favorīti Agņešku Radvaņsku no Polijas.

Ostapenko, kura WTA pasaules rangā ieņem 39.vietu, divu setu mačā ranga ceturtajai raketei Radvaņskai, kura turnīrā ir izlikta ar pirmo numuru, piekāpās ar 5-7, 1-6.

Pirmajā setā risinājās līdzvērtīga cīņa. Iesākumā abas tenisistes apmainījās ar gūtiem punktiem pie pretinieces serves, taču sākot no trešā geima dominēja servētājas. Cīņas desmitajā geimā Ostapenko neizmantoja vienu setbumbu, savukārt jau nākamajā geimā viņa otro reizi mačā nenoturēja savu servi un ļāva Radvaņskai izvirzīties vadībā ar 6-5, bet pēc tam poliete arī guva panākumu setā.

Savukārt turpinājumā kortā jau dominēja titulētā Radvaņska, kura otro setu iesāka ar četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, beigās gūstot itin pārliecinošu uzvaru. Latvijas tenisiste šajā mačā spēja izmantot tikai vienu no sešām breikbumbām, kamēr pati spēja atspēlēt vien divas no septiņām pretinieces breika iespējām.

Abām spēlētājām šī bija pirmā savstarpējā cīņa.

Ostapenko par dalību Ņūheivenas turnīrā nopelnīja 55 WTA vienspēļu ranga punktus.

Ņūheivenas turnīru Ostapenko sāka pirmdien ar 7-5, 6-2 pieveicot kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kamēr Radvaņskai pirmajā kārtā nebija jāspēlē.

Nesen notikušās Riodežaneiro olimpiskās spēles Radvaņska aizvadīja ne pārāk sekmīgi, ciešot zaudējumus vienspēļu un jaukto dubultspēļu pirmajās kārtās. Tikmēr pēc tam sekojošajā Sinsinati WTA "Premier" sērijas turnīrā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Karjeras laikā 27 gadus vecā Radvaņska pamanījusies iegūt 18 WTA raudzes titulus, turklāt pasaules rangā viņa spējusi sasniegt arī otro vietu. Tiesa, nevienā "Grand Slam" turnīrā polietei tā arī nav izdevies uzvarēt, lai gan pirms četriem gadiem sasniegt fināls Vimbldonā. Šī gada sākumā Radvaņska triumfēja Ķīnā notikušajā Šeņdžeņas WTA "International" turnīrā, turklāt pēc tam sasniedza pusfinālu Austrālijas atklātajā čempionātā. Savukārt Francijas atklātajā un Vimbldonas čempionātā Polijas sportiste aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Radvaņska šosezon 46 mačos guvusi 33 uzvaras.

Savukārt Ostapenko pēdējā laikā ir spēlējusi ar mainīgām sekmēm, jo pēdējos 12 mačos ir izcīnītas vien četras uzvaras. Tiesa, augusta sākumā pirms starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa sasniedza Florjanpolisas "International" turnīra ceturtdaļfinālu. Olimpiādē Ostapenko cieta neveiksmi pirmajā kārtā, kur ar 6-1, 3-6, 2-6 atzina titulētās austrālietes Samantas Stosuras pārākumu.

Tikmēr aizvadītajā nedēļā Sinsinati WTA "Premier" sērijas turnīrā Ostapenko otrajā kārtā ar 4-6, 1-6 zaudēja Čehijas tenisistei Karolīnai Plīškovai, kura vēlāk kļuva par turnīra uzvarētāju. Kopumā šosezon Latvijas pārstāvei ir 20 uzvaras 43 spēlēs.

Otrdien neveiksmi otrās kārtas cīņā piedzīvoja arī Anastasija Sevastova, kura 3-6, 2-6 piekāpās krievietei Jekaterinai Makarovai.

Par kvalifikācijas pārvarēšanu un otrās kārtas sasniegšanu Sevastova šajā turnīrā nopelnīja 80 WTA ranga punktus.

Pirmās kārtas cīņā Sevastova, kura pasaules rangā ir 52.vietā, ar 7-5, 6-0 uzvarēja mājinieci Nikolu Gibsu, kura ir planētas 72.rakete.

Pirms tam Sevastova pārvarēja arī šī turnīra kvalifikāciju, tiekot pie trim panākumiem trīs mačos. Pirmajā kārtā viņa ar 6-3, 3-6, 6-3 pārspēja pasaules ranga 84.vietas īpašnieci Magdu Lineti no Polijas, otrajā cīņā ar 3-6, 6-4, 6-1 uzvarēja Spānijas tenisisti Laru Arruavarrenu, kura pasaules rangā atrodas 91.vietā, bet izšķirošajā kārtā svētdien ar 6-1, 6-7 (4:7), 6-3 pārspēja arī Kailu Deju no ASV, kura pasaules rangā atrodama vien 426.vietā.

Makarova gana sekmīgi šomēnes piedalījās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Vienspēlēs viņa spēja aizcīnīties līdz trešajai kārtai jeb astotdaļfinālam, kamēr sieviešu dubultspēlēs viņa pārī ar Jeļenu Vesņinu izcīnīja zeltu, finālā pieveicot slaveno šveicieti Martinu Hingisu un Tīmeu Bačinski.

Sevastova šosezon WTA turnīru pamatsacensībās ir izcīnījusi 16 uzvaras 29 mačos.

Ņūheivenas turnīra iepriekšējo divu gadu čempione ir čehiete Petra Kvitova. Turnīrs norisinās cietā seguma kortos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!