Foto: Latvijas Slēpošanas savienība

Sestdien, 13. augustā, otrajā dienā Pasaules kausā rollerslēpošanā, kas norisinās Madonā, piecu kilometru prologā klasiskajā stilā ar intervāla startu junioru konkurencē otro dienu pēc kārtas trešo vietu ieguva madoniete Kitija Auziņa, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Citās grupās nevienam no Latvijas pārstāvjiem neizdevās iekļūt sešiniekā. Abās junioru un pieaugušo grupās uzvaras svinēja Zviedrijas slēpotāji, kuriem kopā septiņas no 12 godalgotajām vietām, kamēr trīs godalgas nopelnīja Krievijas pārstāvji.

Pāris minūtes pirms starta uznāca lietus, kas sabojā labos laika apstākļus un radīja sarežģījumus pasaules kausa posma dalībniekiem. Pēc pirmā apļa (2,5 kilometri) juniorēm Kitija Auziņa uzrādīja trešo laiku (+13 sekundes), pretendējot uz godalgu otro dienu pēc kārtas.

Taču trīs sekunžu robežās aiz labākās Latvijas pārstāves bija vēl trīs konkurentes. Finišā madoniete nosargāja nelielo pārsvaru pār pasaules junioru čempionātā ziemā labāko 50 sportistu vidū iekļuvušo ukrainieti Mariju Nasiko. Simts metrus pirms finiša Kitijai par 0,1 sekundi priekšā bija Zviedrijas sportiste, kura finišā Auziņai tomēr piekāpās par 0,3 sekundēm, kas Latvijas pārstāvei nodrošināja trešo vietu.

Turpinājumā Auziņas rezultātu par 18 sekundēm uzlaboja krieviete Olga Plotņikova, un par 28 sekundēm pasaules kausa līdere Emma Laršona, kas Daiņa Vuškāna audzēknei deva trešo vietu otro dienu pēc kārtas.

Lietainos laika apstākļos slikti startēja otra labākā Latvijas pārstāve Patrīcija Eiduka, kura ieņēma septīto vietu (+54 sekundes).

Sievietēm piecu kilometru distancē cīņa par uzvaru izvērtās starp pasaules kausa līderi Sandru Olsoni no Zviedrijas un savulaik pasaules kausa posmos ziemā sprintā finālos iekļuvušo Natāliju Nariškinu no Krievijas.

Pēc pirmā apļa Nariškina bija vadībā ar septiņu sekunžu pārsvaru, bet otrajā aplī Olsone spēja deficītu ne tikai likvidēt, bet izvirzījās vadībā par četrām sekundēm, izcīnot uzvaru un atkārtojot pagājušā gadā junioru grupā Madonā gūto panākumu.

Beigās abām līderēm tuvojās pasaules kausa posmos ziemā četrdesmitniekā vairākas reizes iekļuvusī baltkrieviete Valencina Kaminskaja, kura ceturtajā vietā atstāja savu tautieti un piektdienas sprinta uzvarētāju Mariju Nedjuhinu.

Līdzīga cīņa izvērtās starp trim Latvijas pārstāvēm, no kurām 19 dalībnieču vidū nedaudz ātrāka bija un devītajā vietā ierindojās Inga Dauškāne, kura aiz sevis atstāja Ingu Paškovsku un ierindojās uzreiz aiz 2007. gadā pasaules čempionātā ziemā septīto vietu izcīnījušās ukraiņu veterānes Ladas Ņesterenko.

Vīriešiem 7,5 kilometru distancē bija savādāks scenārijs nekā sievietēm, proti, lielākā cīņa izvērtās par trešo vietu, jo triumfēja pasaules kausa līderis un pagājušā gada uzvarētājs Robins Norums no Zviedrijas, kurš savu pārsvaru ar katru kilometru palielināja un par 21 sekundi apsteidza savu tautieti Ēriku Silfveru.

Trešo vietu izcīnīja krievs Antons Šatagins, kurš par 0,3 sekundēm apsteidza trešo ātrāko piektdienas sprintā Modestu Vaičuli, bet vēl 0,2 sekundes lēnāks bija pasaules kausa posmā ziemā trīsdesmitniekā iekļuvušais ukrainis Ruslans Perehoda.

16. vietā palika Indulis Bikše (+1:04).

Svētdien Pasaules kausa trešais posms Madonā noslēgsies ar iedzīšanu brīvajā stilā, ņemot vērā pirmo divu dienu rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!