Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

2012. gada Latvijas vicečempioni regbijā RK ''Ovāls'' trešdien, 23. Aprīlī, Juglā Latvijas čempionāta Reitinga apļa kārtējā spēlē ar 24:6 uzvarēja ''Eži''/LMT komandu, informēja regbija federācijā.

RK ''Ovāls'' pirmie izdarīja piezemējumu un vadību vairs neatdeva. ''Izdevās nospēlēt it kā bez īpašām emocijām,'' sacīja komandas galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs. ''Vairāk centāmies atstrādāt spēli aizsardzībā, kas mums izdevās apmēram par 50 procentiem. No spēlētājiem varu izcelt Juriju Franguļanu un Mihailu Tuminu.''

Ne vienā, ne otrā komandā šajā mačā nepiedalījās tie spēlētāji, kuri ir valsts izlases kandidātu sarakstā. ''Ežiem'' nebija arī to puišu, kuri Latvijas U19 regbija 7 izlases sastāvā gatavojas maija otrās nedēļas nogalē paredzētajam Eiropas čempionātam. Tāpēc savā Vārda dienā par spēlējošo kļuva arī komandas galvenais treneris Juris Straume, kurš pēc pāris gadiem svinēs 60 gadu jubileju un, kā atcerējās, pēdējo reizi Latvijas čempionāta mačā bija piedalījies pirms gadiem četriem.

''Domāju, ka nospēlējām labi, un rezultāts ir cienīgs,'' atzina Straume. ''Smuka spēle, abās komandās netrūka jaunu puišu, cīņasspars arī bija. Arī laiks lielisks. Paldies arī abām komandām!''

Ar rezultāta starpību 18 punkti,  šī izrādījās arī pagaidām sīvākā spēle Reitinga aplī.

Nākamā spēle Latvijas čempionātā notiks trešdien, 30. aprīlī, Rīgas Futbola skolas stadionā Krišjāņa Barona ielā, kad spēkiem mērosies abas "Ežu"komandas.

Pēc Reitinga aplī sešām aizvadītajām spēlēm (no 21) "Garkalne/Livonia", "Burtnieki/Fēnikss" un RK ''Ovāls'' komandām ir pa 10 punktiem (2 spēlēs), RK "Baldone" un "Eži"/LMT-2 pēc vienas aizvadītas spēles punktu nav, tāpat kā "Eži"/LMT un "Ulre"/Ķekavas NSS pēc divām spēlēm.

Septiņas komandas līdz Jāņiem katra ar katru tiekas Reitinga aplī, lai noskaidrotu tās sešas komandas, kuras septembrī startēs izslēgšanas turnīrā.

RK ''Ovāls'' - ''Eži''/LMT 24:6 (12:3)

Punktu guvēji. RK ''Ovāls''. Piezemējumi: Mihails Tumins, Vitālijs Haleckis, Jurijs Franguļans (2). Realizācija: Mihails Tumins (2). ''Eži''/LMT. Soda sitieni: Mareks Dravnieks (2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!