Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Regbija klubs "Ovāls" trešdien, 16. aprīlī Baldonē ar 62:6 uzvarēja "Ulre/"Ķekavas Novada Sporta skolas komandu Latvijas čempionāta spēlē.

Regbija kluba "Miesnieki" otrajam sastāvam, kas ar šādu komandas nosaukumu startē Latvijas čempionātā, šis bija otrais zaudējums, kamēr "Ovālam" tā bija pirmā spēle. Pagaidām vienīgās, kas vēl turnīrā nav startējušas ir abas "Ežu"/LMT komandas, kuras savas pirmās spēles aizvadīs jau tuvākajā laikā.

Daudz pieredzējušākie "Ovāla" regbisti izdarīja desmit piezemējumus, bet "Ulre"/Ķekavas NSS tika pie pirmajiem punktiem čempionātā.

"Pirmā spēle mums izdevās. Sākums bija labs, taču vēlāk sniegums kļuva juceklīgs. Pārāk daudz sākām spēlēt individuāli, bet regbijs ir kolektīva spēle. Maz tika izpildīti uzdevumi, jo nepaspējām kā nākas pietiekami patrenēties uz zaļā laukuma. Taču sniegums pirmajai spēlei tomēr nebija slikts," sacīja RK "Ovāls" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs.

"Ulre"/Ķekava NSS galvenais treneris Normunds Struža pauda ļoti lielu gandarījumu par to, ka var sajust, ka veidojas komanda ar nopietnu spēlētāju attieksmi un atbildības sajūtu. Par abām pirmajām aizvadītajām spēlēm Struža vēlas uzteikt Normundu Tamužu un Norbertu Romanovski, bet par lielu atbalstu trešdienas spēlē - Artūru Andersonu un Juri Šimanski.

"Ja salīdzina sestdienas spēli pret "Livonia" un spēli pret "Ovālu", tad tās bija atšķirīgas, jo šīs komandas katra spēlē savādāk. "Ovāls" vairāk ar uzbrucējiem, kāpēc bija varbūt smagāk, " sacīja Struža. "Taču ja skatās rezultātu, tad tas ir labāks, turklāt guvām arī pirmos punktus."

Ceturtdien, 17. aprīlī plkst. 19.30 Baldonē "Eži"/LMT uzņems "Garkalne/Livonia", kas savā pirmajā spēlē sestdien uzvarēja "Ulri"/Ķekavas NSS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!