Foto: AFP/Scanpix

Par dopinga lietošanu diskvalificētais Jamaikas sprinteris Asafa Pauels iesniedzis apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Jau vēstīts, ka aizliegto vielu lietošanā pieķertais Pauels aprīlī saņēma 18 mēnešu diskvalifikāciju. Sportists lietojis aizliegto vielu oksilofrīnu, kas darbojas līdzīgi kā efedrīns. Zīmīgi, ka šādu pašu vielu lietoja un sodu saņēma arī Pauela treniņpartnere slavenā Šerona Simpsone.

Pauelam piešķirtā diskvalifikācija stājas spēkā ar atpakaļejošu laiku. Tās termiņš beigsies šīgada 28.decembrī. Pats sportists noliedzis, ka būtu apzināti lietojis aizliegtās vielas.

Pirmdien kļuvis zināms, ka Pauels iesniedzis apelāciju, vēloties, lai viņa diskvalifikācija tiktu samazināta par trim mēnešiem. Vēl nav zināms, kad šajā lietā varētu tikt pieņemts lēmums.

Jamaikiešu sprinteris uzskata, ka viņam piespriestais sods ir par bargu, turklāt viņš notikušajā vaino savu fizioterapeitu kanādieti Krisu Ksurebu, sakot, ka tieši šis speciālists ir atbildīgs, kāpēc Pauela organismā atrastas aizliegtās vielas.

Zināms, ka arī Simpsone ir iesniegusi apelāciju, turklāt arī viņas fizioterapeits bija Ksurebs.

Pašlaik 31 gadu vecajam Pauelam laikā no 2005.gada jūnija līdz 2008.gada maijam piederēja pasaules rekords 100 metru sprintā. Sportists 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu 4x100 metru stafetes skrējienā, bet pasaules čempionātos viņš ieguvis četras godalgas.

Jau vēstīts, ka izcilā jamaikiešu sprintere Veronika Kempbela-Brauna, kura arī pagājušajā vasarā tika pieķerta aizliegto vielu lietošanā, atkal var piedalīties sacensībās, jo februārī CAS lēma par viņas nevainību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!