Foto: AP/Scanpix/LETA
Vienam no vadošajiem Japānas kanoe airētājiem Jasuhiro Suzuki par nesportisku uzvedību piespriesta diskvalifikācija uz astoņiem gadiem, paziņojusi Japānas Antidopinga aģentūra.

Kļuvis zināms, ka Suzuki pagājušā gada septembrī piebēris aizliegto preparātu, anabolisko steroīdu, dzērienā savam komandas biedram Seidzi Komacu, ar kuru konkurēja par iekļūšanu Japānas airēšanas izlasē, vēsta Japānas raidsabiedrība NHK.

Japānas Airēšanas federācija sāka lietas izmeklēšanu, jo Komacu kategoriski noliedza dopinga lietošanu, un izrādījās, ka šādas nelietības Suzuki realizējis astoņu gadu garumā. Komacu diskvalifikācija tika atcelta un viņa rezultāti atjaunoti, kad Suzuki atzinās aizliegtā preparāta metandienona iebēršanā konkurenta dzērienā, jo neesot bijis pārliecināts, ka citādi spēs iekļūt izlasē.

Suzuki un Komacu tiek uzskatīti par galvenajām Japānas airēšanas cerībām 2020. gada vasaras olimpiskajās spēlēs, kas notiks viņu dzimtenē. Pēc astoņu gadu diskvalifikācijas piespriešanas šī Olimpiāde Suzuki ies secen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!