Foto: Publicitātes foto

Latvijas čempionāta finālā klasiskajā šahā vīriešiem, kurā sacentās 34 dalībnieki, visai negaidīti par čempionu kļuva devītā starta reitinga īpašnieks, 21 gadu vecais FIDE meistars Arturs Bernotas, kuram šis bija pirmais tituls karjerā, informē Latvijas Šaha federācija.

Turnīrā piedalījās deviņi lielmeistari un starptautiskie meistari.

Bernotas deviņās kārtā ieguva 7,5 punktus, par puspunktu apsteigdams IM Tomu Kantānu, bet par pusotru punktu – turnīra galveno favorītu GM Artūru Neikšānu. Kantāna kontā Latvijas čempionātos tagad ir divas bronzas un divas sudraba medaļas, bet trīskārtējais čempions Neikšāns gadalgas guvis pēdējos piecos čempionātos.

Jaunais čempions Bernotas izpildīja arī otro no trim starptautiskā meistara normām. Savukārt ceturtās vietas ieguvējs Guntis Jankovskis izpildīja jau savu trešo normu, bet titula iegūšana viņam jāpaceļ savs reitings līdz 2400, ko šajā turnīra izdarīja Bernotas.

Jau ar pirmajām partijām sacensības bija pārsteigumiem bagātas. Punktus visai ātri zaudēja visi lielmeistari un starptautiskie meistari, kas turnīra gaitā tika "izmētāti" pa visu turnīra tabulu. Rezultātā deviņās kārtās četri lielmeistari tā arī neaizvadīja nevienu savstarpēju partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!