Foto: Publicitātes foto
Pirmdien Izglītības un zinātnes ministrijā Latvijas trešās Olimpiādes rīcības komitejas sēdes ietvaros tika parakstīts trīspusējais līgums par valsts nozīmes komplekso sporta sacensību "Latvijas III Olimpiāde" organizēšanu, informē organizatori.

Līgumu parakstīja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Liepājas pilsētas Dome. Katrai no pusēm līgumā ir minēti konkrēti pienākumi Latvijas III Olimpiādes organizēšanā. Liepājai tie ir Olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremoniju organizēšana, kultūras programmas īstenošana, sabiedriskās kārtības nodrošināšana Olimpiādes laikā, kā arī normatīvajos aktos noteikto medicīnisko, informatīvo u.c. prasību izpilde atbilstoši šāda mēroga pasākumiem.

"Latvijas III Olimpiāde ir visai Latvijai nozīmīgs sporta dzīves notikums un visiem ir jāstrādā pie tā, lai tas izdotos un noritētu veiksmīgi. Liepājai šāda mēroga pasākums sniegs zināmu atpazīstamību, bet tas reizē uzliek arī lielu atbildību. Liepājas sportistiem tā būs ne vien iespēja Liepājā uzņemt savus kolēģus, konkurentus un sporta fanus no visas Latvijas, bet arī lieliska izdevība gūt panākumus savās mājās", viedokli pauž Liepājas mērs un Latvijas III Olimpiādes rīcības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Sesks.

Rīcības komitejas sēdes ietvaros tika izskatīts arī Latvijas III Olimpiādes budžeta projekts, pārrunāti sagatavošanās darbi Olimpiādei, kā arī apspriesti organizatoriskie jautājumi, kas skar gan sabiedrisko transportu, gan dalībnieku ēdināšanu, sporta inventāra nodrošināšanu, brīvprātīgo sagatavošanu, sporta bāzu pilnveidošanu, iespējamos remontdarbus, u.c.

Rīcības komiteja Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa vadībā šodien apstiprināja arī Latvijas III Olimpiādes nolikumu. Kā tas norādīts nolikumā, Olimpiādes mērķis ir radīt iespējas Latvijas iedzīvotājiem piedalīties kompleksās sporta sacensībās, kas organizētas, balstoties uz Olimpiskajiem pamatprincipiem. Olimpiādes uzdevumi ir noskaidrot Latvijas labākos sportistus dažādos sporta veidos, sekmēt sporta attīstību Latvijas reģionos/ pašvaldībās, veicināt valsts, pašvaldību un sabiedrisko organizāciju iesaistīšanos sporta aktivitātēs, motivēt pašvaldības atbalstīt sportu, u.c.

Rīcības komitejas sastāvs tika apstiprināts ar Ministru prezidenta 2012.gada 16.marta rīkojumu Nr.104 "Par rīcības komiteju valsts nozīmes komplekso sporta sacensību "Latvijas III olimpiāde". Rīcības komitejas priekšsēdētājs ir izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!