Foto: Publicitātes attēls

Latvijas paralimpieši tomēr tiks pie vienotiem tērpiem Riodežaneiro spēļu atklāšanas parādei, un finansējumu tiem nodrošinās banka "Citadele", informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmēja Iveta Purmale no Smiltenes izstrādās īpašu lina auduma apģērba kolekciju, kas būs piemērota paralimpiešiem, pārstāvot Latviju paralimpisko spēļu atklāšanas parādē un citās oficiālās pieņemšanās. Katram sportistam tērps tiks šūts individuāli, un viena tērpa modelēšanas un šūšanas izmaksas būs aptuveni 200 eiro. Kopējās izmaksas parādes tērpu iegādei paralimpiskajai delegācijai būs līdz 6000 eiro, jo tērpi tiks šūti visiem delegācijas pārstāvjiem – kopumā 28 sportistiem, treneriem, ārstiem un komitejas pārstāvjiem.

"Lai izmaksas par parādes tērpiem būtu adekvātas un tērpi būtu piemēroti paralimpiešiem, izvēlējāmies pašmāju apģērbu izstrādātāju. Lina audums ir dabisks materiāls un simbolizē mūsu valsts – Latvijas – tradīcijas. Tērpus šūs Ivetas Purmales salons Smiltenē, viņiem ir vairāk nekā 10 gadu pieredze tieši ar lina audumu apģērbu izstrādi," stāstīja Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte. "Vēl meklēsim mums finanšu ziņā piemērotāko risinājumu tērpu iegādei sportistiem paraolimpisko spēļu startiem."

"Bijām pārsteigti uzzināt, ka paralimpieši palikuši bez tērpiem. Paralimpisko komiteju atbalstām kopš 2012. gada, un uzskatām, ka mūsu paralimpieši un olimpieši ir pelnījuši vienlīdzīgu attieksmi. Palīdzēsim šo situāciju atrisināt un piešķirsim papildu finansējumu. Redzam, ka paralimpiskajiem sportistiem ir arī ļoti daudz citu vajadzību, lai pienācīgi sagatavotos startiem un godam pārstāvētu Latviju – skaisti, ar visu vajadzīgo ekipējumu un labā formā. Tāpēc aicinām ikvienu ziedot paralimpiešiem mājaslapā "tuesituvari.lv"," sacīja bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!