Foto: floorball.lv
Stalbes "Pārgaujas" komanda "Elvi florbola līgas" pusfināla sērijas sestajā spēlē svētdien savā laukumā ar 6:5 (2:2, 1:3, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja pērnās sezonas čempioni "Lielvārde"/"FatPipe" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 3-3, bet fināliste tiks noskaidrota septītajā mačā, kas otrdien notiks Lielvārdē.

"Pārgaujas" komandas uzvaru kaldināja Lauris Ābols, kurš pamatlaikā guva četrus vārtus, turklāt trīs sekundes pirms finālsvilpes panāca neizšķirtu, kā arī Ronalds Arājs, kurš iemeta uzvaras "bullīti". Savukārt lielvārdiešiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Toms Akmeņlauks.

Mača rezultātu trešajā minūtē atklāja Ābols, bet piecas minūtes vēlāk Akmeņlauks izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā Mārtiņš Rajeckis vēlreiz izvirzīja vadībā mājiniekus, bet perioda beigās Artūrs Skadiņš panāca 2:2. Otrajā periodā Latvijas čempionātu visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Atis Blinds un Sandris Virsnītis panāca jau divu vārtu pārsvaru viesiem, bet līdz trešdaļas beigām ar vārtu guvumiem apmainījās Ābols un Akmeņlauks.

Trešās trešdaļas astotajā minūtē Ābols "Pārgaujas" florbolistus pietuvināja līdz vienu vārtu deficītam, bet trīs sekundes pirms pamatlaika beigām viņš izlīdzināja spēles rezultātu. Desmit minūšu pagarinājumā vārti netika gūti, un uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā Miķelis Koknesis Roops izvirzīja vadībā mājiniekus, bet Virsnītis panāca izlīdzinājumu. Pēc abu komandu astoņiem mēģinājumiem rezultāts sērijā bija neizšķirts, bet devītajā sērijā uz Virsnīša neprecīzo bullīti Arājs atbildēja ar precīzu, nodrošinot "Pārgaujas" uzvaru.

Tikmēr otra pusfinālā sestajā spēlē "Valmiera" plkst. 17 savā laukumā uzņems "Triobet"/"Ulbroka" komandu, kas sērijā atrodas vadībā ar 3-2.

Latvijas čempioni un bronzas medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 8. aprīlī "Arēnā Rīga".

Iepriekš ceturtdaļfinālā "Lielvārde"/"FatPipe" ar 4-0 uzvarēja Liepājas "Kuršus", bet "Pārgauja" ar 4-3 pārspēja titulēto Cēsu "Lekringu". Savukārt "Triobet"/"Ulbroka" ar 4-1 apspēlēja "Rockets" florbolistus, bet "Valmiera" ar 4-3 uzveica Kocēnu "Rubeni".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!