Foto: AFP/Scanpix
Ja Parīzei neizdosies iegūt tiesības rīkot 2024. gada vasaras olimpiskās spēles, uz nākamajām tā nepretendēs, paziņojis Francijas galvaspilsētas olimpiskā pieteikuma vadītājs Tonijs Estanžē.

Uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu palikušas tikai divas pretendentes – Parīze un Losandželosa. Kā ziņojām, no cīņas par šo spēļu uzņemšanu iepriekš jau izstājās trīs pilsētas, kas bija iesniegušas oficiālo pieteikumu, - Roma, Hamburga un Budapešta.

"Mums ir tikai viens mērķis un tas ir rīkot 2024. gada spēles," Estanžē citē portāls "insidethegames.biz". "Mēs visu esam darījuši tikai ar šo vienu domu. Mēs varam uzņemt tikai 2024. gada spēles un projekts veidots tikai tam. Parīze nerīkos spēles 2028. gadā, mūsu projektu nav iespējams pārcelt uz nākamo četrgadi, un to esam skaidri norādījuši mūsu partneriem un vadībai. Parīzei šis ir "tagad vai nekad"."

Parīzes pieteikuma vadītāji norāda, ka pēc tam vairs nebūs pieejama olimpiskā ciemata celtniecībai atvēlētā zeme Sendenī, ja pilsēta neiegūs tiesības rīkot 2024. gada spēles.

Otra pretendente uz aiznākamo olimpiādi – Losanželosa – negrasās piekāpties un arī turpinās pretendēt uz 2024. gada spēlēm, jo arī to neinteresē 2028. gada spēles. "Mēs sacenšamies par 2024. gada olimpiādi," norādījis Losandželosas mērs Ēriks Graseti. "labprāt apciemotu savus draugus Parīzē 2028. gadā. Mēs nekad neesam izskatījuši citas versijas."

Balsošana par 2024. gada olimpisko spēļu norises vietu notiks šā gada 13. septembrī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā Limā. Nesen parādījusies informācija, ka SOK izskata iespēju gaidāmajā asamblejā izvēlēties uzreiz divu nākamo vasaras olimpisko spēļu pilsētas.

Kā zināms, nākamās vasaras olimpiskās spēles 2020. gadā notiks Japānā, Tokijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!