Foto: Reuters/Scanpix
Piekāpjoties Londonai saistībā ar 2012.gada Olimpiādi, lielākā daļa parīziešu atbalsta savas pilsētas kandidatūras izvirzīšanu uz 2024.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu, liecina laikraksta "Direct Matin" veiktās aptaujas dati.

Noskaidrots, ka 73% Parīzes iedzīvotāju vēlētos redzēt olimpisko spēļu atgriešanos pilsētā pēc 100 gadu pārtraukuma.

"Es mīlu olimpiskās spēles un es mīlu sportu. Bet esmu pragmatiska. Man ir jāizpēta šis jautājums. Es teikšu "Aiziet!" tikai tad, ja mums ir reālas cerības uzvarēt," komentē Parīzes mērs Anna Idalgo.

Aptaujas dati liecina par to, ka visvairāk spēļu organizēšanu Parīzē atbalsta cilvēki vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem, tomēr arī tie, kuriem ir pāri 65 gadiem, gribētu redzēt sacensības savā pilsētā. Tomēr jāmin, ka pēc Parīzes piedzīvotās neveiksmes saistībā ar 2012.gada Olimpiādi, entuziasms iedzīvotāju vidū ir nedaudz mazinājies.

Francija vasaras olimpiskās spēles nav rīkojusi kopš 1924.gada, bet ziemas olimpiskās spēles šajā valstī iepriekšējo reizi risinājās 1992.gadā.

Uz 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanu gatavojas pretendēt arī Vācija, kas potenciālo sacensību norises vietu martā izvēlēsies starp Hamburgu un Berlīni. Tāpat starp kandidātēm Eiropā ir arī Itālijas galvaspilsēta Roma un Stambula Turcijā. Savukārt ārpus Eiropas DĀR pilsēta Durbana varētu kļūt par pirmo spēļu rīkotāju Āfrikas kontinentā.

Pieteikumus sacensību rīkošanai pilsētas var iesniegt līdz 15.septembrim. Turpinājumā 2016.gada maijā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) izvēlēsies tās pilsētas, kas tālāk cīnīsies par šī titula iegūšanu un uzsāks 14 mēnešus garās kampaņas, lai 2017.gada vidū Limā iegūtu godu rīkot 2024.gada vasaras olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!