Foto: floorball.lv
Latvijas sieviešu florbola izlases spēlētājām pasaules čempionāta pirmajā spēlē uztraukums pēc vadības izsēšanas traucējis atspēlēties, sarunā ar Latvijas Florbola savienību (LFS) atklāja valstsvienības spēlētāja Paula Egle.

Vēstīts, ka Latvijas sieviešu florbola izlase piektdien ar rezultātu 3:8 (3:5, 0:1, 0:2) zaudēja Čehijai, lai gan guva pirmos trīs vārtus šajā mačā.

"Sākums bija labs, bet pēc tam mums neļāva nostāties. Daudz kļūdījāmies centrā un kaut kas līdz galam neizdevās. Varējām sākt spēlēt savu spēli, tāpēc uzreiz iekrita tie "goli". Tas bija labs pacēlums, bet perioda beigās visu ātri izlaidām," skaidroja Egle.

Viņa atklāja, ka latvietes cīnījušās, tomēr kaut kas pietrūcis, lai aizķertos spēlē.

"Varbūt pārāk daudz sastresojāmies. Tikmēr viņas ieslēdza savu otro ātrumu, tad mums vairs nebija variantu. Pēdējo periodu jau vairāk spēlējam treniņa režīmā, pamēģinājām jaunās izspēles," atklāja Egle.

Egle otrajā minūtē atklāja cīņas rezultātu, kā arī asistēja nākamajā vārtu guvumā.

"Sen nebiju tik ļoti priecājusies par vārtu guvumu. Pirmajos vārtos Lība [Daija Mikova] meta pa "lādi", es iesitu atlecošo bumbiņu. Otrajos vārtos iedevu Anniņai [Annai Akudinovai] piespēli un viņa iemeta. Tādi "lēnie goli", bet vārtu guvums paliek vārtu guvums. Emocijas foršas, bija labi," teica Egle.

Šo sacensību turpinājumā Latvija sestdienas rītā tiksies ar Norvēģiju, bet pirmdien gaidāms duelis pret spēcīgo Somiju, kas ir pašreizējā pasaules vicečempione.

Visus Latvijas izlases mačus šajā turnīrā, kā arī čempionāta finālspēli, translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāls.

Pēc apakšgrupu sacensībām ceturtdaļfinālam uzreiz kvalificēsies A un B grupu divas labākās komandas, savukārt šo grupu trešo un ceturto vietu ieguvējām būs jāaizvada vēl viens mačs, kurā par vietu labāko astoņniekā būs jātiekas ar C vai D apakšgrupas divām labākajām izlasēm.

Latvijas sieviešu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs uz Slovākiju aizvedis 20 spēlētājas, sastāvā iekļaujot septiņas florbolistes no Latvijas čempionvienības "Rubene".

Latvijas sieviešu florbola izlase desmit reizes desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai līdz šim izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007. gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika izspēlēts.

Novembra pirmajā pusē turpat Bratislavā Latvija piedalījās Sešu nāciju kausā, kurā palika vien piektajā vietā, kamēr Norvēģija guva otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!