Foto: LETA
Pašreizējais pasaules čempions snūkerā anglis Marks Selbijs slavējis aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā notikušo Eiropas tūres posmu.

Jau vēstīts, ka par šo sacensību uzvarētāju svētdien tika kronēts tieši Selbijs, kurš finālā, būdams iedzinējos ar 0-3, tomēr pamanījās ar 4-3 pārspēt savu tautieti 2009.gada pasaules čempionāta pusfinālistu Marku Alenu.

Izšķirošās sacensības "Arēnā Rīga" norisinājās teicamā atmosfērā, jo uz tām bija sanākuši pāris tūkstoši skatītāju.

"Šis bija fantastisks turnīrs - izbaudīju to visas nedēļas nogales garumā. Pirmo reizi biju Latvijā, lai gan šeit iepriekš ir norisinājušies amatieru turnīri," portāls "World Snooker" citē Selbiju. "Kopumā visā Eiropā snūkera skatītāji ir lieliski. Tieši entuziastisko skatītāju dēļ mēs spēlējam šo spēli."

"Otrajā un trešajā freimā nespēlēju pārāk sekmīgi, tādēļ nonācu iedzinējos ar 0-3. Pēc tam man izdevās atrast savu spēli, lai gan Alenam tik un tā bija vairākas iespējas noslēgt šo dueli sev par labu, taču viņš tās neizmantoja, bet es izmantoju savas," uzsvēra Selbijs.

No šī brīža pasaules labākajiem sportistiem Rīgā nebija ieradušies vienīgi slavenais anglis Ronijs O'Salivans un ķīnietis Dzjuņhui Dins.

Sacensības tiešraidē piektdien jau no agra rīta bija iespējams vērot arī "Eurosport" televīzijas kanālā. Tāpat tiešraides nodrošināja Ķīnas vadošās sporta televīzijas, kā arī Austrālijas, Honkongas un Dubaijas kanāli. Kopumā trīs dienās tika nodrošinātas 40 stundas televīzijas tiešraižu visā pasaulē, bet potenciālā sacensību auditorija sasniedza vairāk nekā 122 miljonus cilvēku.

Eiropas tūre ir sērija no astoņiem reitinga turnīriem, kas notiek sezonas garumā un noslēdzas ar lielo finālu. Tiesības spēlēt finālā iegūst 24 labākie spēlētāji - 16 spēlētāji pēc Eiropas tūres rezultātiem un astoņi spēlētāji no Āzijas tūres.

Rīgā risinājās pirmais sezonas posms ar kopējo balvu fondu 125 000 eiro.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notika jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, bet pērn decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!