Foto: Publicitātes foto

Pasaules junioru čempionāta vidējās distances finālsacensībām kvalificējās trīs Latvijas pārstāvji, no kuriem augstāko rezultātu atkal uzrādīja Sandra Grosberga, kura ierindojās 20.vietā. Alvis Reinsons ieņēma 35. pozīciju, bet Laura Leiboma finišēja 53. vietā, informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Kā jau tika paredzēts pirms čempionāta, kas notiek Norvēģijā, vidējās distances apvidus bija izteikti skandināvisks - kalnains, ar purviem un akmeņainām kalnu virsotnēm. Tas sagādāja grūtības vairākiem Latvijas junioru izlases dalībniekiem kvalificēties A finālam. A finālam kvalificējās Sandra Grosberga, Alvis Reisnsons un Laura Leiboma. Tikai 20 sekundes pietrūka Endijam Titomeram.

Fināla sacensībās viens no pirmajiem startētājem junioru grupā bija Alvis Reinsons, kurš finišā uzrādīja labāko laiku. Sarežģītajā distancē netika pieļautas būtiskas kļūdas. 4,2 kilometrus garo distanci Reinsons veica 31 minūtē un 36 sekundēs un tad atlika vien gaidīt, ko iespēs konkurenti. Galu galā ātrāki par Latvijas pārstāvi bija 34 juniori.

Sasniegtais 35. rezultāts ir Alvja Reinsona individuāli labākais sasniegums pasaules junioru čempionātos. Par čempionu kļuva 18 gadus vecais soms Olli Ojanaho, kurš bija par 6:23 ātrāks nekā Reinsons.

Sieviešu grupā Sandra Grosberga, kaut gan pieļāva samērā lielu kļūdu uz trešo kontrolpunktu, kas viņai "maksāja" aptuveni minūti un 40 sekundes, tomēr spēja izvairīties no citām kļūdām un finišā ieņemt augsto 20.vietu, 3,6km garo distanci noskrienot 31 minūtē un 28 sekundēs, kas bija par četrām ar pusi minūtēm ilgāk nekā uzvarētāja Amlīnei Alsandai (Norvēgija).

Laura Leiboma pieļāva tikai vienu manāmu kļūdu, kur zaudēja aptuveni 40 sekundes, un ierindojās 53.vietā, 11:11 aiz līderes.

Čempionāts turpināsies ar garo distanci ceturtdien un stafeti piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!