Sestdien, 20.janvārī, Austrijā, Īglsas trasē notikušajā Pasaules kausa izcīņas 5.posma sacensībās divnieku ekipāžām Jāņa Miņina / Daumanta Dreiškena ekipāža ierindojās 15.vietā, bet divnieks Mihails Arhipovs / Oskars Melbārdis palika 19.vietā.
Cīņa par medaļām izvērsās visai intriģējoša, jo vietu sadalījums gandrīz visā pirmajā desmitniekā bija ļoti blīvs uzrādītā laika attiecībā. Tomēr veiksme šoreiz bija kanādieša P.Luidēra pusē, kas pēc pirmā brauciena atradās 2.pozīcijā, bet otro braucienu veicot ļoti labi, spēja izcīnīt uzvaru 5.posma sacensībās, divu braucienu summā uzrādot laiku viena minūte un 44.93 sekundes. Tikai 11 sekundes simtdaļas aiz Luidēra finišēja pirmā brauciena labākā laika īpašnieks – Karls Angerers no Vācijas. Bet par trešo vietu divnieku sacensībās priecājās Daniela Šmida ekipāža no Šveices, kas tuvāko sekotāju – Stīvenu Holkombu no ASV – apsteidza par 0.04 sekundēm. 5.un 6.vietā ierindojās, attiecīgi, Tomas Floršuts no Vācijas un Simone Bertaco no Itālijas.

Abas Latvijas ekipāžas, startējot no otrās grupas beigām, nespēja uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Ja starta ieskrējiens Arhipova / Melbārža divniekam bija viens no vislabākajiem un trases augšdaļā rezultāts bija tuvu pirmajam sešiniekam, tad trases vidusdaļā bez īpaši pieļautām kļūdām rezultāts pasliktinājās teju reizes trīs, kas tikai vēlreiz apliecināja neveiksmīgi izvēlēto inventāru sacensībām: nedz īrētās kamanas slīdēja pasakaini, nedz kāds no slieču komplektiem būtu konkurētspējīgs divnieku kamanām. Divu braucienu summā Arhipova divniekam tikai 19.vieta.

Līdzīgā situācijā atradās Miņina / Dreiškena ekipāža – izvēlētās slieces negrib slīdēt šādos laika apstākļos, tāpēc šoreiz neviena no Latvijas ekipāžām nespēja izcelties ar augstiem panākumiem. Miņina divniekam šoreiz veicies nedaudz labāk kā Arhipvam – divu braucienu summā izcīnīta 15.vieta, bet otrajā braucienā uzrādītais laiks 52.71 sekundes izrādījās 8.labākais no 20 startējošajām ekipāžām.

Jāatzīmē, ka šajā posmā nestartē viens no favorītiem vācietis Andrē Lange, kurš nolēmis gatavoties Pasaules čempionātam, kas norisināsies jau nākamajā nedēļā Šveices trasē Sanktmoricā.

Svētdien šajā pašā trasē norisināsies četrinieku sacensības, kurās izredzes Latvijas ekipāžām uz augstāku vietu jau ir krietni vien lielākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!