Itālijas futbola čempionātā čeha Pāvela Nedveda atklāta rupjība pret Simoni Peroti mačā ar "Roma" liedza turnīra līderei Turīnas "Juventus" ierakstīt savā rēķinā kārtējos trīs punktus. Uzvaru pār "Fiorentina" izcīnīja AC "Milan", septiņas kārtas pirms turnīra beigām, atpaliekot no turīniešiem par astoņiem punktiem.
Turīnas "Juventus" un "Roma" šosezon aizvadīja jau ceturto savstarpējo spēli. Pirmā riņķa mačā "Juventus" izbraukumā uzvarēja ar 4:1, bet Itālijas kausa izcīņā veiksme bija romiešu pusē.

Jau otrajā minūtē "Roma" bija laba iespēja pārņemt vadību. Peroti aizmuka no mājinieku aizsargiem, taču sita neprecīzi. Turīnieši atbildēja ar Ibrahimoviča bīstamu raidījumu ar galvu un tikai vārtsarga Akvilani meistarība glāba romiešus no lielākām nepatikšanām. Abas komandas darbojās lielos ātrumos, cenšoties gūt ātrus vārtus. Tas neizdevās.

36.minūtē pēc stūra sitiena izspēles Emersons vadībā izvirzīja "Juventus". Kad jau ritēja pirmā puslaika kompensācijas laiks, Nedveds rupji nospēlēja pret Peroti, par ko nopelnīja otro dzelteno kartiņu un bija spiests atstāt laukumu. "Juventus" galvenais treneris Fabio Kapello nekavējoties izdarīja spēletāju maiņu, Trezegē vietā laukumā sūtot Balcareti, tādējādi pastiprinot aizsardzības līniju. Pēc pārtraukuma turīnieši ļoti parliecinoši aizsargājās, tomēr piecas minūtes pirms mača beigām zaudēja vārtus. Romiešiem panākumu pēc stūra sitiena guva laukumā uzmainītais Hardža.

Jāatzīmē, ka 17.minūtē traumu guva del Pjēro, kas visticamāk izlaidīs "Juventus" Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmo spēli 28.martā pret "Arsenal".

AC "Milan", spēles gaitā zaudējot ar 0:1, tomēr svinēja uzvaru ar 3:1, revanšējoties "Fiorentina" par piedzīvoto neveiksmi pirmajā rinķī tieši ar tādu pašu rezultātu.

Itālijas čempionāts

31.kārtas spēļu rezultāti

"Juventus" - "Roma" 1:1 (1:0)

Vārtus guva: Emersons 34. -- Hardža 85.

Noraidīts: Nedveds (Juventus) 45.

AC "Milan" - "Fiorentina" 3:1 (1:1)

Vārtus guva: Ševčenko 20., Kaka 48., Gatuzo 60. -- Toni 13.

"Parma" - "Inter" 1:0 (1:0)

Vārtus guva: Fabio 39.

Situācija turnīra tabulas vadošajā grupā

"Juventus" 78 punkti, AC "Milan" 70, "Inter" 65, "Fiorentina" 60, "Roma" 59, "Chievo" 44.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!