Pēc bumbiņas trieciena pa galvu vietējā čempionāta mačā ceturtdien miris Austrālijas kriketa spēlētājs Filips Hjūss.

Negadījums notika otrdien Sidnejā aizvadītajā mačā starp Hjūsa pārstāvēto Dienvidaustrālijas štata komandu, kas spēkojās pret Jaundienvidvelsas štata vienību.

Vienā no cīņas epizodēm 25 gadus vecajam Hjūsam neizdevās ar nūju atsist bumbiņu, kura viņam pēc tam trāpīja pa kaklu. Dažas sekundes kriketa spēlētājs vēl atradās pie samaņas, bet tad saļima uz laukuma. Pēcāk viņš ar mediķu palīdzību tika aizvests no laukuma, pirms nonākšanas slimnīcā sportistam tika veikta elpināšana no mutes mutē, taču viņš tā arī nespēja nākt pie samaņas un ceturtdien nomira.

Tiek vēstīts, ka bumbiņa Hjūsam trāpījusi pa kakla augšējo daļu, izraisot vertebrālās artērijas plīsumu, kas savukārt radījusi milzīgu asinsizplūdumu smadzenēs. Kā pavēstījis Austrālijas izlases ārsts Pīters Brakners, šādi traumas gadījumi ir ārkārtīgi reti - līdz šim tādu bijuši vien ap simts.

Hjūss vairākkārt starptautiskos turnīros pārstāvējis Austrālijas izlasi, savukārt 2009.gadā viņš tika atzīts par valsts čempionāta labāko spēlētāju.

Nelaimes gadījums jau ir radījis šoku visā kriketa sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!