Foto: stock.xchng
Pēc kārtējās boksera nāves Austrālijas Mediķu komisija (AMA) aicinājusi valstī aizliegt boksa sacensības, vēsta ārzemju mediji.

Pirmdien pēc kārtējās cīņas miris 28 gadus vecais Deivids Brauns, kurš mačā ar filipīnieti Karlo Magali guva galvas traumu. Mačs noslēdzās 12. raundā ar Brauna nokautu, pēc kura viņš atguvās, taču vēlāk saļima vēlreiz. Bokseris tika nogādāts slimnīcā ar smadzeņu traumu, kur viņa stāvoklis tika atzīts par kritisku un sportistu pieslēdza pie dzīvības nodrošināšanas sistēmas. Tomēr vēlāk ārsti nolēma viņu no tās atslēgt, atzīstot, ka Brauna dzīvību nav izdevies glābt.

Savas profesionālās boksa karjeras laikā Brauns aizvadījis 25 mačus, no kuriem 22 uzvarējis, divos piedzīvojis zaudējumu un viens beidzies ar neizšķirtu. Viņš bija arī divu bērnu tēvs.

Šis ir otrais letālais gadījums pēdējo sešu mēnešu laikā, kurā iesaistīti Austrālijas bokseri. Martā no ringā gūtajām traumām mira 23 gadus vecais students Breidons Smits.

AMA viceprezidents Stīvens Perniss uzskata, ka cilvēkiem vajadzētu nopietni apsvērt, vai viņi patiešām grib nodarboties ar šo sporta veidu. "Es saprotu, ka tas notiek neparedzēti," viņš izteicies intervijā telekanālā ABC. "Taču tajā veidā, kādā bokss šobrīd pastāv, vienmēr būssituācijas, kad bokseris gūs asinsizplūdumu vai smadzeņu traumu, kas vai nu noved pie nāves vai smagiem traucējumiem. Tāpēc AMA uzskata, ka mēs nedrīkstam turpināt ar to sadzīvot."

AMA ir neatkarīga profesionāla organizācija, kurā apvienojušies praktizējoši ārsti un medicīnas studenti. Tā neregulē un nelicencē mediķu darbību Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!