Foto: F64
Svētdien, 8. jūlijā, pēc trīs sporta piesātinātām dienām, sasniegtiem jauniem Latvijas un sportistu personīgajiem rekordiem, stadionā "Daugava", svinīgi noslēdzās Latvijas III Olimpiāde.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks: "Liepājai tas bija liels gods, uzņemt pie sevis visu Latvijas sporta eliti. Gribu uzsvērt, ka uzvarētāji ir visi sportisti. Šajās dienās ir sasniegti daudz jauni rekordi un Liepājā šajās dienās varēja sastapt ļoti daudz pacilātu cilvēku. Gribu pateikties Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentam Aldonam Vrubļevskim un LOK ģenerālsekretāram Eināram Fogelim, kurš vienmēr palīdzēja ar padomu. Paldies visām pašvaldībām, kuru delegācijas piedalījās Latvijas III Olimpiādē, paldies federācijām, brīvprātīgajiem un sadarbības pilsētām - Grobiņai, Aizputei, Ventspilij, Usmai, Jūrmalai, Rīgai un Limbažiem. Vēlu veiksmi nākamajiem Latvijas Olimpiādes organizatoriem".

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis: "Izsaku vislielāko pateicību visiem, kas piedalījās Latvijas III Olimpiādes rīkošanā. Paldies nekad nevar būt par daudz, tādēļ vēlreiz liels paldies visiem iesaistītajiem, treneriem, sportistiem, organizatoriem un valdībai, kas šajā grūtajā laikā piešķīra līdzekļus Latvijas III Olimpiādes rīkošanai. Latvija ir unikāla valsts, jo tā ir vienīgā valsts pasaulē, kurā norisinās vietējās olimpiskās spēles. Latvijas Olimpiādes bija, ir un būs. Paldies Liepājai un pasludinu Latvijas III Olimpiādi par slēgtu".


Skanot Latvijas Olimpiādes himnai Liepājas sportisti svinīgi nolaida Olimpiādes karogu, kuru nodeva Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentam Aldonam Vrubļevskim. Pēc karoga nolaišanas, Ivo Fominam izpildot Liepājas himnu  "Pilsētā, kurā piedzimst vējš" un klātesošajiem gaisā palaižot 600 balonus Liepājas karoga krāsās - sarkanā un zaļā, tika nodzēsta arī olimpiskā lāpa, ar ko Latvijas III Olimpiāde Liepājā noslēdzās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!