Negaidīti 23 gadu vecumā miris Latvijas pauerliftinga pārstāvis Reinis Kindzulis, kurš dažādās Latvijas sporta institūciju neatzītās sacensībās izcēlies ar augstvērtīgiem rezultātiem.

Kindzulim marta sākumā bija paredzēts doties uz Austrāliju, lai piedalītos "Arnold Classic" ietvaros rīkotās sacensībās, tomēr sportists uz Austrāliju nav devies. Vēlāk viņa pārstāvētais Kandavas Sporta centrs sociālajos tīklos informēja, ka Kindzulis nonācis slimnīcā, bet pēc tam organizācija šo ierakstu dzēsa. Savukārt vēl pēc dažām dienām jau parādījās sēru informācija par sportista nāvi.

"Trīs dienas pirms izlidošanas Reinis pēkšņi saslima. Bija aizdomas, ka saindējās, ka ir leptospiroze. Viņam atteica nieres, bet tad tās sākušas funkcionēt. Jau slimnīcā viņam vēl bija pneimonija, un ārsti nespēja viņu glābt. Īsto iemeslu droši vien tikai sekcijā noskaidros," portālam "Delfi" par pēdējo nedēļu notikumiem stāstīja Kindzuļa treneris un sporta kluba "Goldbarbell" pārstāvis Ivars Cīrulis. "Viņam līdz šim nekad nebija veselības problēmu. Trieciens sportista ģimenei, mūsu klubam. Talantīgs sportists bija."

Kindzulis nekad nebija piedalījies Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) atzītās oficiālās organizācijas – Latvijas Pauerliftinga federācijas (LPF) – sacensībās, bet startēja LSFP neatzītās biedrības "WPC – WPO Latvija" rīkotajos pasākumos.

Kindzulis ar panākumiem startēja arī dažādu organizāciju rīkotajos pasaules un Eiropas čempionātos, taču šīs sacensības neorganizēja Starptautiskā Pauerliftinga federācija (IPF), ko Latvijā pārstāv LPF. Šajās sacensībās Kindzulis sasniedzis pasaules rekordus, bet, tā kā tās nebija atbilstošas IPF nolikumiem, šie rezultāti oficiāli nav reģistrēti kā IPF rekordi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!