Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina pāris dienu laikā Baltkrievijas čempionātā trīs reizes labojusi valsts rekordu.

Latvijas sportiste par pirmo rekordu parūpējās jau trešdien, kad garajā baseinā 100 metru brīvā stila distanci veica 56,65 sekundēs, pašai piederošo rekordu labojot par 0,12 sekundēm. Iepriekšējo valsts rekordu Ņikitina bija uzstādījusi pērn vasarā notikušajās nacionālajās meistarsacīkstēs.

Baltkrievijas čempionātā Ņikitina trešdien ar Latvijas rekordu izcīnīja otro vietu, 100 metru brīvā stila distancē par 0,58 sekundēm atpaliekot vien no mājinieces Jūlijas Hitrajas.

Savukārt piektdien Ņikitina divreiz pamanījās labot valsts rekordu 100 metru tauriņstilā. Vispirms priekšsacīkstēs viņa distanci veica vienā minūtē un 02,52 sekundēs, kas jau tobrīd bija jauns valsts rekords, bet pēc tam finālā viņa šo distanci veica vienā minūtē un 1,85 sekundēs. Šāds rezultāts Latvijas pārstāvei sacensībās deva ne tikai trešo vietu, bet arī vēl vienu valsts rekordu.

Arī iepriekšējais rekords 100 metru tauriņstilā piederēja Ņikitinai, ko viņa bija uzstādījuši šī gada martā Berlīnē, un tas bija viena minūte un 2,63 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!