Foto: AFP/Scanpix
2015. gada pasaules čempions snūkerā Stjuarts Bingems ceturtdien piedzīvoja zaudējumu "Arēnā Rīga" notiekošā pasaules ranga turnīra pamatsacensību trešajā kārtā.

Ar otro numuru izliktais anglis Bingems ar 3-4 piekāpās savam tautietim Maiklam Holtam, kuram augstākais sasniegums karjerā ir 2013. gadā iespētais Šanhajas "Masters" turnīra pusfināls.

Turnīrā ar 22. numuru izliktais Holts ceturtdaļfinālā spēkosies ar Entoniju Makdžilu no Skotijas, kuram ticis 21. numurs. Makdžilam karjerā šis būs ceturtais reitinga sacensību ceturtdaļfināls.

Tikmēr ar trešo numuru izliktais Džads Tramps ceturtdaļfinālā spēkosies pret 2010.gada pasaules čempionu Nīlu Robertsonu no Austrālijas, kurš izlikts ar ceturto numuru. Trampa kontā ir piecas uzvaras reitinga sacensībās, bet Robertsons karjeras laikā ticis pie 11 tituliem.

Tāpat ceturtdaļfinālā iekļuvis 2002. un 2003. gada pasaules čempions Marks Viljamss no Velsas, kurš turnīrā izlikts ar devīto numuru. Par vietu pusfinālā Viljamss cīnīsies ar angli Džonu Estliju, kuram Rīgas turnīra ceturtdaļfināls ir labākais sasniegums karjerā.

Visbeidzot ķīnietis Guoduns Sjao, kurš izlikts ar 44. numuru, ceturtdaļfinālā tiksies ar velsieti Darenu Morganu. Sjao augstākais sasniegums karjerā ir 2013. gada Šanhajas "Masters" turnīra fināls, bet Morganam ir divu turnīru vicečempiona tituli.

Viljamss un Morgans ir vienīgie pasaules čempioni, kuri turpina turnīru. 1998., 2007., 2009. un 2011. gada čempions Džons Higinss otrajā kārtā ar 4-3 uzveica Greiemu Dotu, kurš par čempionu tika kronēts 2006. gadā, bet trešajā kārtā Higinss ar 2-4 piekāpās Trampam. Tikmēr 1997.gada planētas spēcīgākais snūkera spēlētājs Kens Dohertijs no Īrijas trešajā kārtā ar 3-4 piekāpās Morganam.

Jau vēstīts, ka trešdien turnīrā zaudējumu piedzīvoja ar pirmo numuru izliktais pasaules čempions Marks Selbijs no Anglijas, kurš pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās savam tautietim Holtam.

Savukārt vienīgā Latvijas pārstāve šajā turnīrā Tatjana Vasiļjeva kvalifikācijā trešdien ar 1-4 zaudēja Honkongas sportistam Marko Fu, tādējādi pamatsacensībās neiekļūstot.

Pamatturnīrā Rīgā spēlē 64 sportisti.

Sacensības visas dienas tiešraidē iespējams vērot kanālā "Eurosport 2", bet finālu rādīs kanāls "Eurosport". Visas Rīgā notiekošās spēles norisināsies līdz uzvarām četrās izspēlēs jeb freimos, izņemot pusfinālus un finālu, kur uzvarētājus noskaidros cīņā līdz piecām uzvarām.

2012. gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, 2013. gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem, bet 2014. un 2015. gadā Rīga uzņēma Eiropas tūres posmus.

Pēc Eiropas tūres likvidēšanas sacensības Rīgā šogad ir viens no dažiem turnīriem, kam celts statuss. Šogad turnīra balvu fonds no 125 000 mārciņu (160 000 eiro) palielināts līdz 200 000 mārciņu (250 000 eiro), čempionam saņemot ceturto daļu. Tiek ziņots, ka tik liels balvu fonds pašlaik ir tikai trim snūkera turnīriem Eiropā.

Iepriekšējos divos gados turnīrā uzvarējuši Marks Selbijs un Berijs Haukinss.

Biļetes uz sacensībām iespējams iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības punktos, un to cenas ir no 15 līdz 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!