Foto: Vida Press

Pārtika un dzērieni, ko 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā sacensību norises vietās varēja iegādāties līdzjutēji, neesot atbilduši Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un Pasaules veselības organizācijas (WHO) prasībām un spēļu rīkotāju solījumiem, liecina veiktie pētījumi.

SOK pieprasījusi, lai pārtika būtu "veselīga, barojoša un sabalansēta", dominējot vietējās virtuves ēdieniem, bet tā vietā spēļu apmeklētāji tika piedāvātas sviestmaizes un "fast food" ēdieni un gāzētie dzērieni. Daudziem olimpisko sacensību apmeklētājiem pie ieejas sporta objektos tika konfiscēts līdzpaņemtais ēdiens, bet bezmaksas ūdens arēnās nebija pieejams.

Kā Rio spēļu laikā novēroja portāla "Delfi" speciālkorespondents, spēļu arēnās varēja iegādāties tā saukto "fast food" ēdienu, picas un sviestmaizes.

"[Spēļu rīkotājiem] bija miljoniem iespēju izglītot cilvēkus un pievērst visu vecumu pārstāvjus veselīgai pārtikai," saka Dr. Džo Pigins, viens no pētnieku grupas pārstāvjiem. "Šīs olimpiskās spēles neatbilda WHO prasībām, Brazīlijas valdības un pašu spēļu pamatnostādnēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!