Foto: F64
Latvijas modernās pieccīņas sportisti Pāvels Švecovs un Ruslans Nakoņečnijs trešdien Ungārijā izcīnīja bronzu Eiropas čempionāta stafetē.

Vīriešu stafetes sacensībās ar summā iegūtiem 1476 punktiem uzvaru izcīnīja francūži Simons Kasē un Briss Lubē, kamēr otrie, atpalikdami tikai piecus punktus, bija Vācijas sportisti Marvins Dogs un Matiass Zandens.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ar 1458 punktiem kāpa Švecovs un Nakoņečnijs. Kopumā sacensībās piedalījās 11 komandas.

Pēc pirmās disciplīnas - paukošanas - Latvijas duets bija pirmajā vietā, kamēr atsevišķi peldēšanā tika uzrādīts otrais labākais rezultāts, bet jāšanā viņi bija piektie. Savukārt apvienotajā šaušanas un skriešanas disciplīnā Švecovs un Nakoņečnijs bija tikai desmitie, bet ar to bija gana, lai nosargātu vietu pirmajā trijniekā.

Pērn Švecovs un Nakoņečnijs kontinenta meistarsacīkstēs stafetē izcīnīja vien desmito vietu.

Ceturtdien un piektdien Ungārijā notiekošajā Eiropas čempionātā risināsies kvalifikācija individuālajām sacensībām, kamēr medaļas tiks dalītas nedēļas nogalē. Latvija šajās meistarsacīkstēs pārstāvēta tikai vīriešu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!