Foto: F64

Pieredzējušais Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins piektdien ierindojās 31.vietā Londonā notiekošā Pasaules kausa izcīņas posma sacensībās ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē.

Pirmajās trijās sesijās Kuzmins savāca 281 punktu, kas pēc pirmās dienas deva 30.vietu. Savukārt otrajā aplī viņš sašāva 285 punktus, bet kopvērtējumā atkrita par pozīciju zemāk.

Kuzmins 38 dalībnieku konkurencē tika pie 566 punktiem, bet, lai iekļūtu labāko sešiniekā, kas kvalificējās finālsacensībām, 65 gadus vecajam Kuzminam vajadzēja sašaut par vismaz 17 punktiem vairāk.

Kuzmins šovasar Londonā cer piedalīties savās devītajās vasaras olimpiskajās spēlēs. Latvijas šāvējs varētu saņemt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Tikmēr cits Latvijas šāvējs Dainis Upelnieks ieņēma 64.vietu 89 dalībnieku konkurencē stenda šaušanā (apaļajā stendā), par trim punktiem atpaliekot no olimpiskā normatīva.

Piecu sesiju summā Upelnieks sakrāja 111 no 125 punktiem, bet olimpiskais normatīvs ir 114 punkti.

Jāpiebilst, ka Upelnieka personiskais rekords ir 117 punkti.

Tiesa, kā portālam "sportacentrs.com" pastāstīja Upelnieks, iespēju aizbraukt uz Londonas Olimpiādi viņam neesot, jo "viena lieta ir izpildīt normatīvu, bet federācijai jāiegūst arī kvota olimpiādei, kuras Latvijai šobrīd neesot".

Tāpat Upelnieks izteicās, ka Kuzmins varētu saņemt SOK "wild card" dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976.gadā, bet izlaida 1984.gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kas sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumi no 600 šāvieniem.

Līdz šim diviem sportistiem tomēr ir izdevies piedalīties deviņās Olimpiādēs - austrietis Hūberts Raudašls no 1964. līdz 1996.gadam piedalījās burāšanas sacensībās, izcīnot arī divas godalgas, bet kanādietis Aiens Torps no 1972. līdz 2008.gadam, izlaižot 1980.gada Olimpiādi, piedalījās jāšanas sporta sacensībās un tika pie vienas godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!