Foto: AFP/Scanpix
Dienvidāfrikas paraolimpiskā sprintera Oskara Pistoriusa ģimene noliedz, ka slepkavībā apsūdzētais sportists pirms plašu rezonansi ieguvušās tiesas prāvas būtu apmeklējis aktiermākslas nodarbības.

Kā ziņots, 27 gadus vecais Pistoriuss apsūdzēts savas draudzenes Rīvas Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā aizvadītā gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Lietas izskatīšana tiesas priekšā ilgst jau kopš 3.marta. Publiskajās uzrunās Pistoriuss šajā laikā bijis ļoti emocionāls, bieži izplūstot asarās un nožēlā par notikušo. Reizi sportists prāvas laikā pat sācis vemt, bet viņa ļoti biežā skaļā raudāšana likusi daudziem apšaubīt Pistoriusa rīcības godīgumu.

Pistoriusa ģimene kategoriski noraidījusi izskanējušo informāciju, ka viņš pirms prāvas izskatīšanas apmeklējis aktiermākslas nodarbības un ticis pakļauts emociju demonstrēšanas treniņiem.

Pirms tam kā pirmā ar šādu informāciju klajā nākusi labi zināma DĀR žurnāliste, atsaucoties uz "ticamu avotu". Sportista ģimene uzsver, ka šāda viedokļa paušana ir uzskatāma kā ņirgāšanās par notikušo.

Lietas izskatīšana tiesas priekšā atsāksies 5.maijā. Ja Pistoriuss tiks atzīts par vainīgu, viņam draud 25 gadu ieslodzījums vai pat mūža cietumsods.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, aizpagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!