Dienvidāfrikas paralimpietim Oskaram Pistoriusam otrdien piespriests piecu gadu cietumsods par savas draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavību, informē ārvalstu mediji.

Jau iepriekš ziņots, ka Pistoriuss netika atzīts par vainīgu slepkavībā ar iepriekšēju nodomu, līdz ar to viņš vairs nevarēja saņemt maksimālo sodu – 15 gadus cietumā. Tomēr sportistu atzina par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

Tiesnese Tokozile Masipa paziņoja, ka Pistoriusam tiks piespriests piecu gadu cietumsods par savas draudzenes nošaušanu. Tāpat Dienvidāfrikas paralimpietis saņēmis arī trīs gadu nosacītu sodu par šaujamieroča izrādīšanu restorānā.

Pēc sprieduma nolasīšanas Pistoriusu aizveda uz ieslodzījuma vietu, bet pēc tam viņš tiks nogādāts cietumā. Sportists, uzzinot lēmumu, izplūda asarās, bet viņa ģimene visas tiesas sēdes laikā esot saglabājusi mieru, novēroja "Eurosport".

Tiesnese, komentējot savu lēmumu, uzsvēra, ka Pistoriusam nevar tikt piespriests tikai sabiedriskais darbs. "Dienvidāfrikas sabiedrībā ir daudzi, kuri uzskata, ka turīgi baltādainie iedzīvotāji var nopirkt mīkstāku sodu par šāda veida noziegumiem. Sods, kas nebūtu saistīts ar ieslodzījumu, sūtītu nepareizu signālu," sacīja tiesnese.

Pistoriusa advokāts Berijs Rū iepriekš uzsvēra, ka sportistu nevajadzētu iesēdināt cietumā, jo viņš šāvienus veicis pašaizsardzības nolūkos, kamēr prokurors Gerijs Nels uzskatīja, ka par šādu nodarījumu ir jāpiespriež vismaz desmit gadu ilgs cietumsods.

Pistoriuss Stīnkempu nošāva aizvadītā gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Kā zināms, Pistoriuss, kuram amputētas abas kājas, kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti, kurš piedalījies olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, izmantojot īpašas skriešanai paredzētas protēzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!