Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas paralimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss pirmdien liecināja pret viņu iesāktajā slepkavības lietā, un viņš atzina, ka pēc notikušā viņu vajā murgi un nav spējīgs naktī gulēt, vēsta ārvalstu mediji.

27 gadus vecais Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas, tiek apsūdzēts savas draudzenes modeles Rīvas Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā pagājušā gada Svētā Valentīna dienā, 14.februārī. Pistoriuss iepriekš izteicies, ka šāvis cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds pa atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

"Es vienkārši centos Rīvu aizsargāt," nopratināšanā sacīja Pistoriuss, kuram draud 25 gadu ieslodzījums. Viņš atzina, ka pēc traģiskā notikuma lieto antidepresantus un miega zāles.

"Es nespēju gulēt. Man ir briesmīgi murgi par to, kas tajā naktī notika," sacīja Pistoriuss. "Es varu saost asinis. Es pamostos pārbijies. Pēc visa tā ar vairs nespēju gulēt."

Sākotnēji tika uzskatīts, ka prāva noslēgsies 20.martā, tomēr 13 noklausīšanās dienu laikā tiesa dzirdējusi vien 18 no 107 ieplānotajiem lieciniekiem, kuri gan visi varētu netikt pratināti. Lietas izskatīšana pagarināta līdz 16.maijam.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, aizpagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!