Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē Latvijas atklātā pludmales handbola čempionāta otrajā posmā "Jēkabpils kauss 2015" par uzvarētājiem kļuva "Trigers Black Hawks" vīriešu konkurencē un SK "Latgols" sieviešu konkurencē.

"Trigers Black Hawks" pludmales handbolistiem ar Daini Krištopānu ierindā Jēkabpils posma kalendārs bija gana sarežģīts – pirmajos divos mačos bija jāspēlē ar pirmā posma divām labākajām komandām "Celtnieks" un "Blue Jackets". Abās spēlēs "Trigers Black Hawks" izcīnīja uzvaras nervus kutinošos izgājienos viens pret vārtsargu, sperot platu soli pretī uzvarai posmā.

Atlikušajos divos mačos pretī stājās relatīvi vājāki pretinieki, kuru pieveikšana lielas grūtības "Trigers Black Hawks" komandai neradīja. Gan "Tērvete", gan baltkrievu "Vityaz" tika pārspētas 2:0, tādejādi ar četrām uzvarām četros mačos "melnie vanagi" kļuva par posma uzvarētājiem.

Otrās vietas liktenis izšķīrās "Blue Jackets" un "Celtnieka" duelī, kur arī neiztika pēc pēcspēles izgājieniem vienatnē pret vārtsargu. Precīzāki izrādījās "Blue Jackets", ierindojoties otrajā vietā, bet trešie šoreiz pirmā posma uzvarētāji "Celtnieki". Ceturto vietu izcīnīja Tērvete, bet atkal bez uzvarām palika "Vityaz".

Pēc otrā posma no trim kopvērtējumā situācija turnīra tabulā izvērtusies gana saspringta, jo trim komandām – "Celtnieks", "Trigers Black Hawks" un "Blue Jackets" ir pa astoņiem punktiem un tieši šo komandu cīņā Ventspilī izšķirsies Latvijas čempionāta kopvērtējuma uzvarētājs – kura no komandām izcīnīs augstāku vietu pēdējā posmā, kļūs par čempioni.

Sieviešu konkurencē otrajā posmā savu pārākumu apliecināja Ludzas "Latgols", kas piecos mačos Jēkabpilī izcīnīja četras uzvaras. Tikpat panākumu, bet zaudējums savstarpējā spēlē pret ludzānietēm (tikai pēcspēles metienu sērijā) otro vietu deva Dobeles REIR meitenēm. Jāpiebilst, ka "Latgols" vienīgo neveiksmi piedzīvoja pret LSPA, turklāt itin pārliecinoši, kapitulējot ar 0-2 (18:40). LSPA handbolistes cīņā par uzvaru posmā iegāza neveiksme 1-2 pret jēkabpilietēm, tādējādi šajā posmā, tāpat kā pirmajā, trešā vieta.

Aiz labāko trijnieka palika Tērvete, Jēkabpils un pirmā posma uzvarētājas Salaspils, kas spēlējot ar krietni novājinātu sastāvu (vairākas nozīmīgas spēlētājas piedalījās starptautiskā turnīrā Itālijā), palika pēdējās.

Par turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Raimonds Šteins (Trigers Black Hawks) un Agnese Sidorova (Latgols).

Otrā posma rezultāti radījuši pamatīgu jucekli arī kopvērtējumā, kur ar sešiem punktiem šobrīd galvgalī ir Salaspils un LSPA, bet tikai par diviem punktiem atpaliek Dobeles REIR un "Latgols", kas sola saspringtu cīņa par čempiona titulu arī sieviešu konkurencē. Jāatgādina, ka pērn, kad Latvijas čempioni tika noskaidroti superfinālā, par uzvarētājiem kļuva "Lindorff Blue Jackets" vīriem un LSPA dāmām.

Trešais un izšķirošais Latvijas čempionāta posms "Ostu turnīrs 2015" paredzēts 8.augustā Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!