Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportists Jānis Preiss pirms pēdējās dienas sacensībām piektdien pakāpās uz 19.vietu Liepājā notiekošajā pasaules čempionātā vindsērfingā "Formula" klasē.

Sacensību piektajā dienā, kas sakrita ar Preisa dzimšanas dienu, latvietis Zelta flotes sacensībās izcīnīja 23. un 13.vietu, kas summā ļāva pakāpties par vairākām vietām. Viņa kontā pašlaik ir 73 punkti.

Vēl no Latvijas sportistiem Zelta flotē Jānis Rencis atrodas 29.vietā, Ansis Dāle ieņem 42.vietu, vēl pozīciju zemāk ir Māris Birzulis, bet Kristaps Vītols noslēdz pirmo piecdesmitnieku.

Tikmēr neveiksmīgi sacensības turpinājās līdzšinējam līderim Daganam Amonam no Izraēlas, kurš brauciena laikā salauza spuru un bija spiests atgriezties krastā. Mainot spuru, Arnons nespēja savaldīt emocijas un savainoja sevi uz ļoti asās spuras. Līdz ar to viņš tagad kopvērtējumā atkritis uz 17.pozīciju.

Pasaules čempionāta galvenais tiesnesis Kerijs Vilijamss atzinis, ka piektdiena bijusi traumatiska divu iemeslu dēļ - jūra vēl nav nomierinājusies un apstākļi ir smagi, taču tas palīdzēs atsijāt labākos no labākajiem. Arī sērferi sajūt, ka tagad katrs brauciens ir no svara, lai uzlabotu savu vietu ranga tabulā, un šī apziņa rada stresu, kas traucē veiksmīgi startēt.

Kā ziņots, ceturtdien spēcīgā vēja dēļ netika aizvadīts neviens brauciens.

Līderpozīcijā tagad ar četriem punktiem izvirzījies brits Ross Vilijamss, kurš ir trīskārtējs Eiropas čempions. Viņam ar 11 punktiem seko desmitkārtējais pasaules čempions Stīvs Alens no Austrālijas, bet trešais ar 13 punktiem ir Pržemislavs Mjaržinskis no Polijas, kurš iepriekš šomēnes tika pie bronzas Londonas olimpisko spēļu sacensībās burāšanā RS-X klasē.

Sieviešu konkurencē pēc trešās dienas uz piekto vietu atkritusi Latvijas sportiste Marta Ozola, kuras kontā ir 21 punkts.

Vēl no latvietēm desmito un 11.vietu 12 dalībnieču konkurencē ieņem Vita Matīse un Marta Luīze Averčenko, tomēr viņas pēdējos braucienos nav startējušas.

Savukārt līderpozīcijā ar septiņiem punktiem atrodas poliete Agņeška Bilska.

Sacensības noslēgsies sestdien, bet čempionu apbalvošana notiks plkst.20 Liepājā, Pirmajā rokkafejnīcā.

Kā ziņots, pasaules čempionātā, kas Latvijā notiek pirmo reizi, sacenšas 122 sportisti no 23 pasaules valstīm. Pasākumā piedalās labākie pašmāju braucēji, kā arī pasaules labākie vindsērfinga speciālisti no Austrālijas, Brazīlijas, ASV, Francijas, Izraēlas un citām pasaules valstīm.

Liepāja cīņu par vindsērfinga pasaules čempionāta rīkošanu sāka pirms četriem gadiem, laika gaitā pierādot savas priekšrocības un iespējas, salīdzinot ar Sanfrancisko, Melburnu un citām vējdēļošanas vietām pasaulē.

Pagājušajā gadā Liepājā tika aizvadīts Eiropas čempionāts šajā pašā vindsērfinga klasē, kurā piedalījās 98 sportisti.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta laikā Liepājas pludmalē izveidota sacensību pilsētiņa. Sportisti startē jūrā aptuveni divus kilometrus no krasta, tāpēc organizatori iesaka skatītājiem ņemt līdzi binokļus, lai čempionāta dalībnieku snieguma vērošanu padarītu ērtāku.

Vindsērfinga "Formula" klase ir universālākais vējdēļu veids, ar kuru iespējams burāt vienlīdz labi gan lēnos, gan ātros vējos. Tas ir īpaši labi piemērots vidēja līmeņa un pieredzējušiem braucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!