Foto: Publicitātes foto
Februāra nogalē "Arēnā Rīga" kārtējo reizi risināsies nozīmīgas kikboksa sacensības "KOK World Grand Prix 2018 in Riga", kurā svarīgākās cīņas notiks šī sporta veida populārākajā svara kategorijā - līdz 85 kilogramiem.

Turnīrs "Arēnā Rīga" risināsies 24. februārī. Vakara galvenajā cīņā latviešu sportists Raimonds Aukštikalnis tiksies ar Nīderlandes pārstāvi Maiku Sprangu. Šīs cīņas uzvarētājam būs iespēja pretendēt uz pasaules čempiona titulu KOK versijā svara kategorijā līdz 85 kilogramiem.

"KOK World Grand Prix 2018 in Riga" piedāvā sarunu ar Latvijas kikbokseri pirms gaidāmās cīņas.

-Raimond, sportistiem apkārt ir daudz skaistu meiteņu. Vai Jums ir tāpat?

-Manā dzīvē ir tikai viena tāda un tā ir mana meitene. Mēs ar viņu iepazināmies sporta zālē, un tagad es nevaru iedomāties savu dzīvi bez viņas, bez viņas atbalsta.

-Kāda ir jūsu meitenes attieksme pret jūsu pamata profesiju? Jūs esat ugunsdzēsējs, pareizi?

-Diezgan labi. Viņa, protams, pārdzīvo. Bet šobrīd nav bijušas tādas situācijas, kad mana dzīvība būtu apdraudēta.

-Vai sanāk savienot darbu, sportista karjeru un privāto dzīvi?

-Protams. Darba grafiks man ļauj nodarboties ar sportu 10 reizes nedēļā. Es spēju veltīt laiku visam.

-Kāpēc tieši ugunsdzēsējs?

-Īstenībā, sākotnēji es biju izvēlējies citu specialitāti. Ilgi domāju par ugunsdzēsēja profesiju un tomēr pieņēmu lēmumu, par kuru vēl ne reizi neesmu nožēlojis. Man ir ērts grafiks, patīkams kolektīvs un interesants darbs.

-Ko jūs esat izdarījuši vairāk-izglābuši vai ievainojuši cilvēkus?

-Domāju, ka vairāk ievainoju cilvēkus (smejas).

-Jums patīk kauties? Vai arī kikbokss kļuvis par dzīves rutīnu?

-Protams, ir bijuši momenti, kad esmu ļoti noguris un gribējies visam atmest ar roku. Bet, atskatoties uz karjeru, redzu, cik lielu darbu esmu veicis un cik garš bijis mans ceļš. Turklāt, kikbokss kļuvis ne tikai par manas dzīves daļu. Tas kļuvis par manu dzīvi! Un es nespēju iedomāties savu dzīvi bez sporta.

-Kāda ir jūsu attieksme pret konkurentiem?

-Es cienu savus pretiniekus. Tikai ringā mēs esam ienaidnieki, tur notiek īsta cīņa. Pēc cīņas es izturos pret saviem pretiniekiem ar cieņu.

-Jebkuram cinītājam ir ļoti svarīgs noskaņojums pirms cīņās. Par ko Jūs domājat pirms cīņas?

-Es mēģinu mazāk domāt, cenšos būt mierīgs. Domāju tikai par to, ka izejot ringā, man ir jāparāda skaista cīņa un jāizdara viss, kas ir manos spekos.

-24. februārī "Arēnā Rīga" jums būs pēdējā cīņa KOK turnīros, bet uzvaras gadījumā jūs kļūsiet par neapšaubāmo pretendentu cīņā par pasaules čempiona titulu. Vai esat gatavs finiša līnijai?

- To nevar nosaukt par finiša līniju. Tas ir tikai viens no mans karjeras posmiem un uz doto brīdi tas ir pats svarīgākais. Bet pēc tam parādīsies citi mērķi, jo nevar apstāties. Vienmēr ir jāiet uz priekšu. Runājot par finālu. Jā, man priekša ar cīņa ar Nīderlandes pārstāvi Maiku Sprangu, kurš ir ļoti labs pretinieks. Turpinu strādāt un varu tikai apliecināt, ka viss rit pēc izstrādātā sagatavošanās plāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!