Latvijas basketbola kluba "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts nolēmis pieteikties uz Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatu, vēsta "ASK Rīga" mājaslapa internetā.
Kā zināms, Lietuvas Basketbola federācija ceturtdien pieņēma valstsvienības galvenā trenera Antana Sireikas atkāpšanos un ir izsludinājusi konkursu uz šo amatu. Butauts ir nolēmis pieteikties šim konkursam.

"Kluba vadība atbalsta šo manu soli. Starp mums ir izveidojusies lieliska saskaņa un savstarpēja uzticība," savā vēstulē līdzjutējiem saka Butauts. "Konkurss nupat ir tikai izsludināts. Lietuvā ir liels skaits visaugstākās raudzes basketbola treneru, kuri ikdienā vada savus klubus dažādu valstu čempionātos. Piedalīšanās konkursā man ir liels profesionāls izaicinājums."

"Neatkarīgi no šī konkursa rezultātiem es vadu un vadīšu "ASK Rīga" komandu. Gan Antans Sireika daudzu gadu garumā Lietuvā, gan Kārlis Muižnieks Latvijā pierāda, ka savienot divus amatus ir iespējams, ja ir profesionāls atbalsts no federāciju puses," piebilst Butauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!