Foto: RIA Novosti/Scanpix
Negaidīti slimnīcā smagā stāvoklī nogādāta 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempione mākslas vingrošanā Anastasija Bļizņuka, vēsta Krievijas mediji.

"Lidojam uz Maskavu. Pagaidām nav zināms, kā tas viss noticies. Vienīgais varu pateikt, ka viņa ir reanimācijā," sarunā ar "Itar-Tass" teicis sportistes tēvs, kādreizējais futbolists Iļja Bļizņuks.

Par notikušo vecākus informējusi Bļizņukas draudzene Aļina Makarova. Pēc viņas teiktā, pirms dažām dienām viņai bijusi paaugstināta temperatūra. Ārsti konstatējuši, ka sportistei ir ARS (akūta respiratorā saslimšana) jeb stipra saaukstēšanās.

"Pēc tam ārsti domāja, ka viņai ir plaušu karsonis. Tad Nastjai strauji kļuva sliktāk, sāka sāpēt jostas vietas rajonā. Viņa devās uz slimnīcu, tur arī zaudēja samaņu. Tagad saka, ka viņai ir pielonefrīts (nieru iekaisums) un kaut kādas problēmas ar asinīm. Stāvoklis ir ļoti smags," saka Makarenko.

20 gadus vecā sportiste Krievijas izlasē debitēja jau pirms pieciem gadiem. 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs viņa Krievijas izlases rindās izcīnīja zelta medaļu komandu daudzcīņā, bet pēc Olimpiādes nolēma beigt profesionālās sportistes karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!